Teknoloji

Japan Display OLED ekran üretimine başlamaya hazırlanıyor

oled ekran

Japan Display, önümüzdeki iki yıl içinde OLED ekranların seri üretimine başlayacağını söyledi. Sony, Toshiba ve Hitachi tarafından oluşturulmuş bir ortak girişim olan Japan Display tarafından atılmış bu adım, gelecek Apple iPhone’ların OLED ekranlar kullanabileceğine dair dedikoduların çıktığı bir ortamda Samsung ve LG gibi Asyalı rakiplerle rekabet girişimi olarak yorumlanıyor.

Aslında bu haber çok şaşırtmadı, çünkü geçen aydan itibaren, her ne kadar OLED ekran barındıran iPhone’lar 2018’e kadar çıkmayacak olsa da, Japan Display’in OLED ekranlar üretmeye başlayabileceği şeklinde haberler çıkmıştı. iPhone, ilk çıktığı 2007 yılından bu yana LCD ekran barındırıyor.

OLED veya Türkçeleştirilmiş açılımıyla organik ışık yayan diyot teknolojili ekranlar LCD ekranlara göre daha hafif ve ince oluyor. Aynı zamanda daha canlı renkler ve mükemmel kontrast sunuyor. Samsung’un amiral gemisi telefonlarının da aralarında bulunduğu bazı akıllı telefonlar OLED ekranların bir türünü çoktan kullanıyor. Samsung bu ekranları Super AMOLED olarak adlandırıyor.

OLED ekranların üretim süreci LCD ekranlarınkine göre daha pahalı olmasıyla biliniyor. Ancak yeteri kadar bütçe olduğunda üretim de bir sorun olmaktan çıkıyor.

Apple, OLED ekranlı bir iPhone çıkaracağına yönelik dedikodularla ilgili yorum yapmaktan kaçınıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER