Teknoloji

İlk Rift teslimatı Oculus kurucusu Palmer Luckey tarafından gerçekleştirildi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

oculus rift

Oculus Rift sanal gerçeklik başlıklarının ilk partisi için sevkiyat süreci, geçtiğimiz hafta itibarıyla başlamıştı. Sahibine ulaşan ilk başlığın teslimatını ise Oculus kurucusu Palmer Luckey gerçekleştirdi. Ocak ayında başlayan ön sipariş sürecinde ilk siparişi veren isim olan Ross Martin’e teslimat yapmak için ABD’nin Alaska eyaletindeki Anchorage şehrine giden Luckey, Martin’in diğer müşterilerden iki gün önce Rift ile buluşmasını sağladı.

Polygon sitesine konuşan Martin, geçtiğimiz cuma günü bir e-posta aldığını ve bu e-postada kendisinden teslimata dair bazı detayları doğrulamak için Oculus ile temasa geçmesinin istendiği belirtildi. Sonrasında kendisine teslimatı Oculus kurucusu Palmer Luckey’nin gerçekleştireceğini öğrendiğini belirten Martin, kendisini Charlie’nin Çikolata Fabrikası’ndaki bir çocuk gibi hissettiğini ve o gece heyecandan uyuyamadığını dile getirdi.

oculus rift

Luckey tarafından Ross Martin’e teslim edilen Rift sanal gerçeklik başlığının üstünde Luckey ve diğer Oculus kurucularının imzası bulunuyor. Teslimat anını Facebook üzerinden canlı olarak yayınlayan Palmer Luckey’nin Alaska gibi soğuk bir yere kısa kollu gömlek, şort ve parmak arası terliklerle gitmesi de dikkat çeken bir detay oldu. Luckey, daha sonra attığı bir tweetle kıyafet seçiminin Alaska’ya pek uygun olmadığını kabul etti.

Teslimat sırasında Martin’e “Bu şey üzerinde çok uzun zamandır çalışıyorum ve buna sahip olmayı başaran ilk kişi sensin.” diyen Luckey, daha sonra Polygon’a yaptığı açıklamada ilk Oculus teslimatını gerçekleştirme keyfini bir kargo görevlisine yaşatmayı istemediğini ve bu hakkı kendisinde gördüğünü belirtti.

İLGİLİ HABERLER