Teknoloji

Oculus Rift sanal gerçeklik başlığının sevkiyatları başlıyor

facebook oculus rift

oculus rift

Facebook’un sahibi olduğu Oculus’un ilk sanal gerçeklik başlığı Rift’in son kullanıcılar için hazırlanan versiyonunun sevkiyatı başlıyor. Oculus CEO’su Brendan Iribe şirket adına oldukça önemli olan bu gelişmeyi duyurmak ve ölümsüzleştirmek adına Twitter üzerinden bir fotoğraf paylaştı. Söz konusu fotoğrafta Rift’in oldukça büyük olan kutusu görülüyor. İlk sanal gerçeklik başlığının sevkiyat sürecinin başladığını belirten Iribe, Rift’in sahipleriyle pazartesi günü itibarıyla buluşacağını ifade etti.

Sanal gerçeklik konseptine ilgi duyanlar ve oyuncular, Oculus’u Kickstarter kampanyasının başladığı 2012’nin ağustos ayından bu yana takip ediyor. Yaklaşık dört yıl boyunca devam eden geliştirme sürecinin ve farklı prototiplerin ardından Oculus Rift sevkiyatının başlayacak olmasını, “bir rüyanın gerçeğe dönüşmesi” şeklinde tanımlamak yanlış olmayacaktır.

Ocak ayındaki ön sipariş dönemde Oculus’un sanal gerçeklik başlığına sahip olma girişiminde bulunmayanların önünde ise uzun bir bekleme süresi var. Bugün sipariş verenler, ancak temmuz ayında Oculus Rift sanal gerçeklik başlığıyla buluşabilecekler. Oculus’un internet sitesinde satılan Rift paketinde sanal gerçeklik başlığına ek olarak bir Xbox One kumandası ve EVE: Valkyrie ile Lucky’s Tale isimli oyunlar yer alıyor.

Söz konusu paket için 599.99 dolar ödemek gerekiyor. Alienware, Dell ve Asus gibi PC üreticileriyle de işbirliğine giden Oculus, Rift’i ve Rift’i destekleyebilecek kapasitedeki bilgisayarları 1499 dolardan başlayan fiyatlar karşılığında satıyor. Oculus, bu yolla Rift’in daha geniş bir kitleyle buluşmasını kolaylaştırmaya çalışıyor.

İLGİLİ HABERLER