Teknoloji

Oculus kurucularından Brendan Iribe Facebook’tan ayrılıyor

oculus
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook‘un sahibi olduğu sanal gerçeklik şirketi Oculus‘un eski CEO’su Brendan Iribe, Facebook’tan ayrılıyor. Kararı kişisel Facebook sayfası üzerinden açıklayan Iribe, altı inanılmaz yılın ardından Oculus macerasının sonunun geldiğini belirtti.

Iribe ayrılık nedeni konusunda bilgi vermezken, bundan sonra ne yapacağı konusunda da şimdilik sessiz kaldı. Hem Oculus’ta hem de Facebook’ta yetenekli insanlarla çalıştığını ve kariyerinin en dönüştürücü deneyimini yaşadığını söyleyen Iribe, 20 yılın ardından ilk kez ara vereceğini belirtti. Ara dönemde gücünü yeniden toplayacağını ve kreatif yönüne odaklanacağını söyleyen Iribe, yeni dönem için heyecanlı olduğunu sözlerine ekledi.

Brendan Iribe, Oculus’u Rift sanal gerçeklik başlığının mucidi Palmer Luckey ile birlikte kurmuştu. Deneysel sanal gerçeklik başlığı, 2012’de bir Kickstarter projesi olarak gün yüzüne çıkmıştı. 2016’ya kadar Oculus CEO’luğu görevini yürüten Iribe, daha sonra Oculus’un PC tabanlı Rift VR biriminin başına geçmişti. CEO’luk unvanının yerini ise Facebook’ta sanal gerçeklikten sorumlu başkan yardımcılığı almış ve görevi Hugo Barra üstlenmişti.

Iribe geçtiğimiz ay gerçekleştirilen Oculus Connect konferansına katılmamış, basının karşısına şirketin bir diğer kurucusu Nate Mitchell çıkmıştı. VRFocus’un haberine göre, Iribe’ın sorumluluklarını da önümüzdeki dönemde Nate Mitchell üstlenecek.

Facebook’un benzer şekilde satın aldığı bir diğer şirket olan Instagram’ın kurucuları Kevin Systrom ve Mike Krieger de geçtiğimiz ay şirketten ayrılmışlardı. İkilinin Facebook yönetiminin Instagram’a fazla müdahalesinden rahatsız olduğu gerekçesiyle böyle bir karar aldığı belirtilmişti. Oculus’un bir diğer kurucusu Palmer Luckey ise geçtiğimiz yıl siyasi bir tartışmanın ortasında kalmasının ardından Facebook’tan uzaklaştırılmıştı.

Oculus Facebook için Instagram kadar büyük bir maddi önem taşımıyor

Oculus maddi açıdan Facebook için Instagram kadar büyük bir önem taşımıyor. Iribe’nin veda paylaşımında belirttiği gibi, sanal gerçeklik hâlâ deneysel bir alan niteliğinde. Yine de, Oculus’ta sorunsuz bir dönem geçiren Iribe’nin neden ayrıldığı hâlâ bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER