Teknoloji

Oculus Go sanal gerçeklik başlığı için yolun sonu geldi

Oculus Venues eğlence uygulaması Oculus Go ve Gear VR'da açıldı

Oculus’un giriş seviyesinde konumlandırdığı sanal gerçeklik başlığını bulmak yakında mümkün olmayacak. Facebook, Quest ve Rift gibi gelişmiş modellere odaklanmak için Oculus Go modelini sonlandırma kararı aldı.

Oculus Go’nun yazılımlarına erişmek yine mümkün olacak. Ancak 4 Aralık’tan itibaren Oculus Store, Go için uygulama veya güncelleme kabul etmeyecek. 18 Aralık’tan itibaren de bu uygulamalar mağazaya eklenmeyecek.

Oculus’un yaptığı işin “geri bildirimleri dinlemek” olduğu söylenebilir. Oldukça popüler bir ürün olan ve hâlâ pek kolay bulunamayan Quest, Oculus ekibine göre geleceğin sanal gerçeklik deneyimini yansıtıyor. Altı eksenli hareket özgürlüğü sunan Quest’in varlığı, üç eksenli hareket deneyimi yaşatan Go’nun etkisini azaltıyor.

Oculus, Quest uygulamalarının dağıtımı için resmi mağaza dışında bir yol sunmaya da hazırlanıyor. Bu yol 2021’in başlarında kullanıma açılacak. Ancak Oculus ekibi bunu şimdiden duyurarak geliştiricileri çalışmaya teşvik etmeyi amaçlamış gibi görünüyor.

Oculus Go stokları pek çok yerde tükenmiş durumda. Dolayısıyla Facebook’un bu ürünü sonlandırma kararı almasına çok şaşırmamak gerekiyor. Go, Quest’e kıyasla daha basit bir deneyim sunsa da; 199 dolarlık yurt dışı satış fiyatıyla sanal gerçeklik deneyimini daha erişilir kılıyordu. Bu imkanın ortadan kalkması kimi potansiyel kullanıcıları üzebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER