Teknoloji

Obi MV1 ile gelişmekte olan pazarları yakalamayı hedefliyor

obi mv1

Eski Apple CEO’su John Sculley tarafından kurulan Obi Worldphone, ürün gamını gelişmekte olan pazarlar için hazırlanan yeni akıllı telefonuyla genişletiyor. MV1 adını taşıyan yeni cihazda çift SIM desteği, LTE bağlantısı ve 5 inç ekran bulunuyor. Akıllı telefon hem Android 5.1 Lollipop hem de Cyanogen OS işletim sistemleriyle çalışabiliyor.

Teknoloji endüstrisi, son zamanlarda çevrim içi olması beklenen yeni kullanıcılardan sıklıkla bahsediyor. “Gelecek milyar” olarak nitelenen söz konusu grup, akıllı telefon üreticilerinin iştahını fazlasıyla kabartıyor. Obi, geçtiğimiz yıl bu gruba yönelik olarak geliştirilen iki akıllı telefonu görücüye çıkarmıştı. Şirket son derece mütevazı cihazları uygun fiyata satmak yerine tasarım bakımından üst sınıfa yerleştirilebilecek cihazları makul bir fiyat etiketiyle sunmayı tercih etmişti.

Obi’nin telefonlarının tasarımını üstlenen Ammunition’ın kurucusu Robert Brunner, The Verge sitesine yaptığı açıklamada gelişmekte olan pazarlarda özellikle genç kullanıcılar nezdinde satın alınan telefonlarla aslında istenen telefonlar arasında büyük bir fark oluğuna dikkat çekti. Brunner, söz konusu pazarlarda insanların “yan ürün” olarak tanımlanabilecek ve fiyatı genellikle 200 doların altında olan cihazlarla yetinmek zorunda olduğunu dile getirdi.

Ancak kulağa oldukça asil gelen bu projeyi uygulamak düşünüldüğü kadar kolay olmuyor. Benzer bir motivasyonla hareket eden Mozilla, geçtiğimiz aralık ayında Firefox OS telefonlarını sonlandırma kararı almıştı. Obi MV1 ise verilen tavizlerin öne çıktığı bir cihaz izlenimi veriyor.

MV1, Obi’nin geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü iki akıllı telefonun bir karışımı olarak nitelenebilir. Üst sınıfta konumlanan SF1 ile aynı tasarımı paylaşan akıllı telefonda 5 inç ekran ve biraz yükseltilmiş polikarbon dikdörtgen kasa bulunuyor. Dolby Audio teknolojisine sahip hoparlör ve gürültü önleme teknolojisi barındıran mikrofon da MV1’in bileşenleri içinde yer alıyor.

Obi MV1’ın diğer özellikleri ise daha orta sınıf olan SJ1.5’i hatırlatıyor. Ekran çözünürlüğünün 1280 x 720 piksel olması, arka kamerada 8 megapiksel OmniVision sensör tercih edilmesi, ön kameranın ise 5 megapikselden 2 megapiksele indirilmesi, Obi’nin cihaz için verdiği tavizler arasında ön plana çıkıyor. 2015 model Obi telefonlarda bulunan 3000 mAh pil MV1’de yerini 2500 mAh kapasiteli bir pile bırakırken, işlemci olarak 1.2 GHz dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 212 tercih edilmiş. Kullanıcılara 1 ve 2 GB olmak üzere iki farklı RAM seçeneği sunan Obi MV1, 16 GB dahili hafızaya sahip. microSD kart desteğiyle bu alanın üstüne 64 GB daha eklenebiliyor.

Verilen bu tavizler akıllı telefonun fiyatına yansıyor. Cihazın yurt dışı fiyat etiketinde 149 dolar yazacak. İlk olarak Asya ve Afrika’da satışa sunulacak Obi MV1, mart ayında Avrupa ve Latin Amerika pazarlarına giriş yapacak.

İLGİLİ HABERLER