Teknoloji

O2’yu satın alma konusunda Hutchison Whampoa’nın şansı artıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

o2-logo-210115

Birleşik Krallık’ın ikinci büyük mobil operatörü konumunda olan O2, son dönemde telekom sektöründeki rakiplerinin ilgi odağı hâline gelmiş durumda. Sky dörtlü paket teklifi sunabilmek adına O2’yu satın almanın veya bir işbirliği sağlamanın peşine düşerken, Hong Kong merkezli Hutchison Whampoa ise gözünü doğrudan O2’ya dikti.

Çinli milyarder Li Ka-shing’in sahibi olduğu Hutchison Whampoa, Birleşik Krallık’ın önemli mobil operatörlerinden Three’yi de elinde tutuyor.Hutchison Whampoa’nın O2 için İspanyol Telefonica’ya 10 milyar pound ödemeye hazır olduğu belirtilirken, satışın gerçekleşmesi durumunda Hutchison Whampoa Birleşik Krallık’ın en büyük mobil grubu haline gelecek.

Birleşik Krallık’ın en büyük mobil operatörü konumunda olan EE için de satış görüşmeleri devam ediyor. EE için British Telecom’un 12 milyar pound teklif ettiğine dair haberler geçtiğimiz ay ortaya çıkmıştı. EE’den önce British Telecom’un O2 ile ilgilendiği iddiası da geçtiğimiz ay ortaya atılmıştı.

O2’yu satın alması durumunda Hutchison Whampoa’nın Birleşik Krallık’taki toplam mobil abone sayısı 31 milyonu aşacak ve şirket pazarın yüzde 41’ine hükmedecek. Halihazırda pazar lideri konumunda olan EE, yüzde 32’lik bir payı elinde bulunduruyor.

The Financial Times’ın haberinde satışın taraflarının uluslararası şirketler olması nedeniyle sürecin tamamlanması için Avrupa’daki yetkili makamların onayının gerektiği bilgisi yer alıyor. Satışın ardından Three’nin O2 çatısı altına girmesi öngörülüyor.

İLGİLİ HABERLER