Teknoloji

Sky O2 için satın alma ve ortaklık seçeneklerini değerlendiriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

o2-logo-210115

Hem Birleşik Krallık’ta hem de dünya genelinde iletişim ve yayıncılık konusunda faaliyet gösteren en önemli şirketlerden biri olan Sky’ın gözünü dünyanın önde gelen mobil operatörlerinden O2’ya diktiği iddia ediliyor.

The Guardian’ın haberine göre, Sky O2’nun Birleşik Krallık birimini satın almak için mobil operatörün çatı şirketi olan İspanyol Telefonica ile görüşmeler yürütüyor. Sky’ın böylelikle Birleşik Krallık’ta telefon, geniş bant, TV ve mobil paketi sunmayan tek operatör olmaktan kurtulmayı amaçladığı belirtiliyor.

Geçtiğimiz yıl O2’nun sabit hat ve geniş bant birimleri için 200 milyon pound ödeyen Sky’ın satın alma yerine farklı ortaklık türlerini de tercih edebileceği öne sürülüyor. Sanal mobil operatörlük söz konusu alternatifler içinde ön plana çıkıyor. İki şirket arasında sanal mobil operatörlüğü üstüne kurulu bir anlaşma yapılması takdirde Sky, dörtlü paketlerinde müşterilerine O2 kontratlarını sunabilecek.

Taraflar arasındaki görüşmelerin henüz ilk aşamalarda olduğu belirtilirken, şu an için ortaklık seçeneği ön plana çıkıyor. Sky’ın önemli rakiplerinden British Telecom da dörtlü paket sunmak için şu sıralar mobil operatör EE’nin peşinden koşuyor. British Telecom’un EE için 12 milyar pound ödeyebileceği konuşuluyor.

Sky, O2 ile ilgili çeşitli planlar yapsa da, O2’nun diğer taliplerinin işlerin seyrini değiştirmesi muhtemel gözüküyor. Birleşik Krallık’ın önemli mobil operatörlerinden Three’nin sahini olan Hong Kong merkezli Hutchison Whampoa isimli grubun O2 için 9 milyar pound önerdiği iddia ediliyor.

İLGİLİ HABERLER