Ulaşım

Nvidia sürücüsüz otomobil testlerinde yeni bir sistem uygulayacak

Nvidia sürücüsüz otomobil testlerinde yeni bir sistem uygulayacak
Haberleri Kaçırma! Teknoblog'u Google Arama'da tercihli kaynağın yap ve En Çok Okunan Haberler'de bizi daha sık gör.
Tercihli Kaynak Ekle

nvidia surucusuz otomobilNvidia sürücüsüz otomobil teknolojisi için trafiğe açık yollarda gerçekleştirdiği testleri geçici bir süre için durduğunu açıkladı. Güçlü grafik işlemcileriyle tanınan şirket, bir süredir otonom sürüş teknolojisi üzerine çalışmalar yapıyor. Nvidia çalışmaları kapsamında 370’den fazla iş ortağıyla birlikte hareket ediyor.

Uber’in sürücüsüz otomobilinin karıştığı ve bir kişinin ölümüne sebep olan kaza, Nvidia’nın da kararını etkilemiş gibi görünüyor. Nvidia’dan yapılan açıklamada, trajik kazanın otonom sürüş teknolojisinin zorluğunu hatırlattığı ve bu teknolojilere ekstra dikkatle yaklaşılmasının gerektiği belirtildi.

Nvidia’nın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı: “Yaşanan trajedi, insanların hayatını kurtaracak bu teknolojiyi mükemmelleştirmeye kendimizi neden adadığımızı somut biçimde gösteriyor. Sürecin sonunda otonom araçlar, insanların sürdüğü otomobillerden daha emniyetli olacak. Dolayısıyla bu önemli çalışmaların devam etmesi gerekiyor. Uber’in yaşadıklarından ders çıkarmak adına sürücüsüz otomobillerimizin yol testlerini bir süre için durduruyoruz. Bu süreçte manuel olarak veri toplama çalışmalarımız ise devam edecek.”

Nvidia veri toplamayı direksiyonunda gerçek sürücülerin bulunduğu araçlarla sürdürecek. Ancak şirketin bu konuda verdiği kararın altında Uber ile olan işbirliğinin olma ihtimalini de göz ardı etmemek gerekiyor. Nvidia geçtiğimiz ocak ayında yaptığı açıklamayla Uber’in sürücüsüz otomobilin yapay zekâsı için Nvidia teknolojisini seçtiğini açıklamıştı. Ancak bu açıklama yapıldığında da Nvidia’nın teknolojisi Uber’in ilk sürücüsüz Volvo XC90 filosuna yerleştirilmişti.

Nvidia sürücüsüz otomobil teknolojisi için yol testlerini askıya alırken, alternatif bir test sisteminin de duyurusunu yaptı. Söz konusu sistemde sürücüsüz otomobil teknolojisi sanal bir ortam içinde test edilecek. Nvidia DRIVE Constellation adını taşıyan bulut tabanlı platformuyla gerçekten hiçbir farkı olmayan ortamlarda test sürüşleri gerçekleştirilecek. Sistemde DRIVE Sim ve DRIVE Pegasus AI adını taşıyan iki sunucu kullanılacak. Bu sunuculardan ilki olan DRIVE Sim, aracın sensörlerinin görevini üstlenecek. DRIVE Pegasus AI ise sensörlerden gelen verileri işleyecek. Nvidia testleri sanal ortamda gerçekleştirse de, sürücüsüz otomobillerde kullanılan gerçek donanım ve yazılımlardan yararlanacak.

⚡️⚡️ BU FIRSATLAR İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ⚡️⚡️

MSI 23.8\" PRO MP243X 1920x1080 (FHD) FLAT IPS 100HZ 1MS ADAPTIVE-SYNC MONITOR
MSI G2712F 27\" Ultra Rapıd 1ms 180Hz Adaptive-Sync IPS Full HD Gaming (Oyuncu) Monitör
Bilgisayarda Kaçmaz Fırsatlar
Seçili Dyson Süpürgelerinde Net İndirim
Seçili Dyson Ürünlerinde 3000 TL İndirim
Game Garaj Elite S67 Amd R5 7500F 32GB Ram 1tb SSD RTX5070 120MM Sıvı Soğt Freedos Oyuncu Oem Paket
Asus Prime Lc 360 Argb 360 mm Intel-Amd Uyumlu Sıvı Soğutucu
Hepsiburada Satıcılı Monitörlerde Sepette %5 Net İndirim
Samsung S26 Ailesi Ürünlerinden Alana Samsung Watch 8 5000 TL İndirimli!

Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.