Teknoloji

Nvidia’dan oyuncuları memnun edecek kapsamlı sürücü güncellemesi

nvidia sürücü güncellemesi
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nvidia tam da Gamescom 2019’a denk gelen bir zamanda, grafik kartları için büyük bir sürücü güncellemesi yayınlıyor. “Gamescom Game Ready Driver” adını taşıyan 436.02 numaralı güncelleme oyuncuların deneyimini artıracak yenilikler ve iyileştirmeler getiriyor.

Güncellemenin sundukları arasında ultra düşük gecikme modu, integer scaling ve yeni Freestyle keskinleştirme filtresi de bulunuyor. Ayrıca Nvidia; Apex Legends, Battlefield V, Forza Horizon 4, Strange Brigade ve World War Z gibi popüler oyunlar için de yüzde 23’e varan çerçeve hızı artışı vadediyor.

Nvidia’nın yeni ultra düşük gecikme modu en büyük yeniliklerden biri oluyor. Bu özellik rekabetçi oyuncular düşünülerek tasarlandı. Bu ayar gecikmeyi yüzde 33’e varan oranda düşürüyor. “Tam zamanında” olarak çevirebileceğimiz bir tekniği kullanarak çerçeveleri GPU onlara ihtiyaç duymadan önce işleme sırasına alıyor.

Nvidia, kontrol paneli içinde maksimum ön işlenmiş çerçeveler seçeneğini sunuyordu. Ancak bu yeni gecikme modunun çerçeve işleme hızını değiştirdiği, böylelikle bunların ihtiyaç duyulmadan önce oluşturduğu belirtiliyor.

Nvidia’ya göre bu yeni özellik, GPU’ya bağlı olan ve 60fps ile 100fps arası hızlarda çalışan oyunlarda farkını gösterecek. Ultra düşük gecikme modu DirectX 9 ve DirectX 11 destekli oyunlarda çalışacak. DirectX 12 ve Vulkan oyunlarında ise çerçevenin ne zaman sıraya alınacağı seçiliyor.

Nvidia sürücü güncellemesi piksel sanatı tutkunlarını memnun edecek

nvidia sürücü güncellemesi

Nvidia’nın yeni sürücüyle GPU integer scaling özelliğini getirmesi özellikle piksel sanatı tutkunlarını memnun edecektir. bu sayede piksel sanatı veya retro oyunları bulanıklaştırma olmadan yukarı ölçeklemek mümkün olacak. FTL, Hotline Miami veya Terarria gibi başlıkların tutkunları yıllardır Nvidia’dan bu teknolojiyi sunmasını talep ediyordu. Nvidia’nın Turing kartları bunu destekleyecek, yani GeForce RTX ya da GeForce GTX 16 Serisi GPU’lara bu destek gelecek.

Ayrıca Nvidia, Sharpen Freestyle adlı yeni bir filtreyi de getiriyor. Böylelikle AMD’nin Radeon Image Sharpening özelliğine cevap veriliyor. Nvidia’nın filtresi daha önce sunulan detay filtresinin görüntü kalitesini artırmak için tasarlandı. Nvidia, önceki filtreye göre performans artışının neredeyse yüzde 50 seviyesinde olduğunu kaydetti. Keskinlik seviyesini ayarlayabilirsiniz. DirectX 9, DirectX 11, DirectX 12 ve Vulkan API’larını kullanan 600’ü aşkın oyun destekleniyor.

Performans ve özellik değişikliklerinin yanı sıra, Nvidia G-Sync uyumluluğunu Asus’un VG27A ve Acer’ın CP3271 ve XB273K GP monitörlerine getiriyor. 30-bit renk özelliği daha önce sadece Nvidia’nın Studio sürücüleriyle kısıtlıyken, şimdi bu oyun odaklı sürücüye de ekleniyor.

Nvidia’nın 436.02 WHQL sürücülerini şirketin GeForce Experience uygulaması üzerinden indirebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER