Teknoloji

Nvidia RTX 3000 serisini özel bir etkinlikle tanıtacak

nvidia rtx 4070 ti

Nvidia dün itibarıyla büyük bir GeForce GPU duyurusunun işaretlerini vermeye başlamıştı. Şirket bugün de 1 Eylül tarihinde bir etkinlik düzenlemeyi planladığını açıkladı. Grafik kart üreticisi bu etkinliği internet üzerinden yayınlayacak.

Nvidia kurucusu ve CEO’su Jensen Huang’in ev sahipliğini yapacağı etkinlik 1 Eylül Salı günü TSİ 19.00’da başlayacak. Nvidia, Huang’in şirketin oyun ve grafik alanındaki en son inovasyonlarını anlatacağını söylüyor.

Görünen o ki, Nvidia GeForce RTX 3000 serisi kartlarının duyurusunu gerçekleştirecek. Bu serinin içinde RTX 2080’in takipçisi olan RTX 3080’in de yer alması bekleniyor. Geçen hafta çıkan dedikodular, şirketin yeni Ampere grafik kartlarını 9 Eylül’de çıkarmayı planladığı yönündeydi. Bu nedenle yeni GPU’lar da aynı ay Nvidia’nın etkinliğinde duyurulabilir. Ayrıca TweakTown sitesi de dün geçtiği haberde, Nvidia ve onun kart üreticisi iş ortaklarının RTX 3000 serisi grafik kartlarını eylüldeki çıkışa hazır edeceğini belirtmişti.

Her yeni RTX kartı Nvidia’nın yeni Ampere GPU mimarisini temel alacak. Nvidia, Ampere GPU mimarisini geçtiğimiz mayıs ayında duyurmuştu. Ancak ilk grafik kartları bilimsel araştırmalar, bulut grafiği ve veri analizi gibi işlerde kullanım amaçlı tasarlanmıştı. Nvidia’nın GeForce etkinliğinin kesinleşmesiyle tamamen oyun ve grafik odaklı ürünleri en sonunda göreceğiz demektir. Ampere GPU’nun gelecek nesil PC oyunları için neler yapacağını kısa bir süre sonra görme imkanını elde edeceğiz.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi, Nvidia GeForce Özel Etkinliği 1 Eylül’de Türkiye saatiyle 19.00’da başlayacak. Etkinlik şirketin web sitesi üzerinden canlı olarak yayınlanacak.

İLGİLİ HABERLER