Teknoloji

Nvidia’dan Ampere GPU’ları için yeni bir işaret

nvidia gpu

Nvidia 31 Ağustos tarihinde yapacağı gizemli bir duyurunun işaretini verdi. Grafik kartı üreticisi Twitter’da paylaştığı mesajda #UltimateCountdown konu etiketiyle birlikte süpernovaya dönüşen bir yıldızın videosunu paylaştı.

Ayrıca Nvidia, GeForce Twitter hesabının başlık resmini de güncelleyerek “21 gün. 21 yıl.” şeklinde Türkçeleştirebileceğimiz mesajı içeren yeni bir resim ekledi.

Süpernova videosu Nvidia’nın duyurmayı planladığı yeniliğin büyük bir yenilik olduğunu ve 31 Ağustos’ta tanıtılacağını gösteriyor. Nvidia’dan bu son ipucu, şirketin yeni Ampere grafik kartlarını 9 Eylül’de duyurmayı planladığına dair haberlerin çıkmasının ardından geldi. Nvidia’nın RTX 3000 serisi kartları ve muhtemelen RTX 2080’in takipçisi olacak GeForce RTX 3080’i tanıtması da söylentiler arasında bulunuyor.

Ayrıca Wccftech sitesi, geri sayımda bahsedilen 21 yılın da orijinal GeForce 256 GPU’ya bir atıf olduğunu belirtiyor. GeForce 256’nın 1999 yılında çıkışının üzerinden 21 yıl geçti. Wccftech, 256’yı 21 ile çarptığınızda 5376 sayısını elde edeceğinizi ve bunun da yakın zamanda sızan çekirdek sayısına denk geldiğini belirtiyor.

Nvidia Ampere GPU mimarisini geçtiğimiz mayıs ayında göstermişti. Ancak ilk grafik kartları bilimsel araştırmalar, bulut grafiği ve veri analizi gibi alanlar için tasarlanmıştı. Ampere GPU’larının geleneksel oyun PC’leri tarafında neler getireceğini bilmiyoruz. Ancak ay sonunda öğrenme imkanı elde edeceğiz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER