Teknoloji

Nvidia GTX 1660 ve GTX 1650 kartların Super versiyonlarını duyurdu

nvidia gtx 1660 super

Nvidia Super takısını üst sınıf RTX serisi grafik kartlarından daha eski olan 16 serisi GTX serisi kartlara da kaydırıyor. Bu şekilde iki model; Nvidia GTX 1660 Super ve GTX 1650 Super modellerinin duyurusu gerçekleştirildi.

Bu kartlar ve onların teknik özellikleriyle ilgili dedikodular bir süredir ortalıkta dolaşıyordu. Bunların arasında teknik özellikler listesi ve diğer performans ölçümleri de yer alıyordu.

Yükseltilen kartlar Ti seviyesinden performansı standart orta segment GPU’ların sahip olduğu fiyat seviyesine getiriyor. Nvidia, yeni 1660 Super grafik kartını 1060’ın takipçisi olarak konumlandırıyor. Bunun yurt dışı fiyatı 229 dolar olarak belirlendi ve piyasaya sunuldu. 1650 Super’in fiyatı ve ne zaman çıkacağı ise daha sonra açıklanacak.

Ne var ki, bu yeni kartlar standart RTX ve RTX Super kartları gibi gerçek zamanlı ışın izleme desteği sunmuyor. Ancak Nvidia, GTX 1660 Super kartın 1060 gibi 10 serisi bir karta göre iki kat daha iyi performans sağlayacağını söylüyor. Standart 1660 ile karşılaştırıldığında da yüzde 50 daha fazla performans sunulacağı belirtiliyor.

Yeni kartlarla birlikte yeni bir Nvidia sürücüsü de çıkarıldı. Bu da ReShade, Nvidia Ultra Low Latency (G-Sync destekli), Genişletilmiş Özelleştirilebilir Görüntü Keskinleştirme ve Turing Encoder gibi özellikleri yeni GPU’larla çalışan makinelere getiriyor.

İLGİLİ HABERLER