Teknoloji

Nvidia GeForce GTX 1180 için resmi duyuru Gamescom’da gelebilir

nvidia geforce gtx 1180Nvidia en yeni nesil ekran kartını çok yakında duyurabilir. Şirket, Almanya’da düzenlenen oyun fuarı Gamescom’un resmi başlangıcından hemen önce 20 Ağustos tarihinde düzenleyeceği etkinliğin davetiyelerini dağıtmaya başlarken, Nvidia GeForce GTX 1180 ekran kartı bu etkinliğin en büyük yıldızı olacak gibi görünüyor.

GTX 1180 ismine benchmark yazılımı AIDA64’un güncel kodunda rastlanmış olması da yeni ekran kartının tanıtımının çok uzakta olmadığını gösteriyor. Nvidia’dan gelen etkinlik davetiyeleri de şirketin önemli bir duyuru yapmaya hazırlandığını düşündürüyor.

Nvidia Gamescom etkinliği için gönderdiği davetiyede şu ifadeleri kullandı: “Merakla beklenen yeni oyunların özel demoları, dünyanın en büyük geliştiricilerinin sahne sunumları ve bazı hayranlık uyandırıcı sürprizler etkinlikte olacak.”

Şirketin sürprizlerden bahsetmesi, etkinliğe yönelik heyecanı biraz daha artıracak gibi görünüyor. Nvidia’nın GTX 1170 ile daha uygun fiyatlı bir seçenek sunması da etkinliğe yönelik beklentiler arasında bulunuyor.

Benchmark yazılım koduna göre, Nvidia GeForce GTX 1180, şirketin yeni GPU mimarisi Volta’yı kullanıyor. Profesyonel kullanıcılar için geliştirilen Volta’dan bireysel kullanıcıya yönelik ürünlerde de yararlanılabileceği söylenebilir.

Benchmark yazılım kodu, Nvidia GeForce GTX 1180 ile ilgili başka bilgiler de veriyor. 12 nm. mimarisiyle üretilen ekran kartı, 1600Mhz hızında çalışacak. 8 veya 16 GB GDDR6 bellek ve 16 Gbps bellek hızı da GTX 1180’in diğer özellikleri arasında sayılıyor.

Nvidia GeForce GTX 1180 ile ilgili kesinleşmiş detayları görmek için 20 Ağustos tarihini beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER