Teknoloji

NVIDIA Gamestream: NVIDIA GPU’larla desteklenen oyun akışı

NVIDIA, Gamestream adı verilen girişiminin duyurusunu gerçekleştirdi. Gamestream sayesinde Shield adlı taşınabilir oyun konsollarıyla NVIDIA GPU barındıran bilgisayarlar arasında oyun akışını kolaylaştırmayı amaçlıyor. NVIDIA CEO’su Jen-Hsun Huang bu servisin NVIDIA’nın GeForce Experience yazılımını NVIDIA GPU’lar ve Shield ile eşleyerek ağ üzerinden oyun deneyimini oturma odalarına taşıyacağını kaydetti.

nvidia-gamestream-191013

Huang, Gamestream’in ilk adımının Shield’ın akış teknolojisini yeniden adlandırmak olacağını kaydetti. Bu durum, Shield’ın PC’den oyun akışı teknolojisini beta sürecinden çıkartacağı şeklinde yorumlanıyor.

Gamestream’i duyuran Huang, sahneye NVIDIA’dan Ujesh Desai’yi davet etti. Desai de Shield ile desteklenen PC oyun akışının LG markalı 4K televizyona nasıl yansıtıldığını gösterdi. Desai, Shield ile Bluetooth üzerinden eşleştirdiği Nyko kablosuz kumanda ile konsolu ve konsolda çalışan Android işletim sistemini kontrol etti. Bu arada sunum sırasında Batman: Arkham Origins oyununu çalıştıran sunucu bilgisayarda da NVIDIA’nın 1000 dolarlık fiyata sahip olan Titan GPU’sunun bulunuyordu.

Huang, Gamestream’i özel kılan olayın düşük gecikme olduğunun altını çizdi.

Engadget editörlerinin belirttiğine göre, oyun büyük ekranlı 4K televizyonda gayet düzgün şekilde çalışıyordu. Yine de, bazı aksamalar da sezilmemiş değil.

Oyun akışı HDMI girişi olan herhangi bir TV üzerinde çalışabilecek. Shield’ın HDMI çıkışıyla bağlandığı TV sayesinde her bir televizyonu oyun konsoluna dönüştürmek mümkün olacak. NVIDIA CEO’su, Shield’a oyun konsolu modunun önümüzdeki aylarda geleceğini kaydetti.

Bu arada NVIDIA’nın GeForce Experience yazılımı yıl sonunda alacağı bir güncellemeyle Twitch servisine doğrudan oyun yayını yapabilecek. Şirketin Montreal’de düzenlediği toplantıda, Shadowplay adı verilen ve oyunun son 20 dakikalık oyun videosunu otomatik olarak kaydeden servisin beta sürümünün de 28 Ekim tarihinde kullanıma sunulacağı bilgisi verildi.

İlgili >> Engadget

[Görsel – Engadget]

İLGİLİ HABERLER