Teknoloji

Nvidia CEO’sundan RTX 3080 ve 3090 stok sıkıntısı ile ilgili açıklama

Nvidia RTX 3080 ön siparişe çıktı, yoğun ilgi nedeniyle karaborsaya düştü
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nvidia RTX 3080 veya 3090 grafik kartı satın almak isteyenlerin, muhtemelen 2021’e kadar beklemeleri gerekecek. Tom’s Hardware ve Wccftech‘in haberine göre Nvidia CEO’su Jensen Huang, şirketin her iki ekran kartında da stok sıkıntısının bir süre daha devam edeceğini beklediğini kaydetti.

Huang, GTC duyurularını ele almak için düzenlediği basınla soru-cevap toplantısı sırasında, her iki grafik kartında da devam eden stok sıkıntılarıyla ilgili sorulara yanıt verdi. Huang, “Talebin yıl boyunca tüm arzımızı geçeceğine inanıyorum.” dedi.

RTX 3080 ve 3090, yurt dışında ön siparişlerin başlamasından birkaç dakika sonra tamamen tükendi ve her iki satışa çıkış süreci de Nvidia için oldukça zorlu geçti. Ancak Huang, sorunun arzdan değil, her iki GPU’ya gelen yüksek talepten kaynaklandığını söylüyor.

Huang, “Tüm talebi bilsek bile, bu kadar hızlı bir yükselişin mümkün olduğunu sanmıyorum.” dedi. “Gerçekten çok hızlı ilerliyoruz. Verim harika, ürün harika bir şekilde piyasaya sevk ediliyor, anında tükeniyor. ” Nvidia, RTX 3080’in piyasaya sürülmesi sırasında yaşananlar ve kartların sınırlı tedariki için de özür diledi.

Nvidia’nın RTX 3000 serisinde bu yıl piyasaya sürmeyi planladığı bir kart daha var: 499 dolarlık yurt dışı fiyatlı RTX 3070. Nvidia, kartları lansman gününde daha fazla müşteriye ulaştırmak amacıyla perakendecilerle daha iyi şekilde çalışmak için çıkış tarihini 29 Ekim’e öteledi. Ama durum son iki lansmana benzerse, yine kaotik bir ortam müşterileri bekliyor.

Elbette, bu yıl yeni bir ekran kartı almaya karar verenlerin, AMD’nin 28 Ekim’de neler açıklayacağını görmek isteyebileceklerini de düşünüyoruz. Şirket, Radeon RX 6000 serisini ve muhtemelen RTX 3000 serisine rakip olacak kendi GPU ürününü  tanıtmak için o tarihte bir etkinlik düzenleyecek.

İLGİLİ HABERLER