Teknoloji

NVIDIA CEO’su Huang Jen-hsun’a göre tablet satışları beş yıl sonra notebook satışlarını geçecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Tayvan’ın başkenti Taipei’de düzenlenen Computex fuarında bulunan NVIDIA CEO’su Huang Jen-hsun tablet PC satışlarının önümüzdeki beş yıllık dönem içinde dizüstü bilgisayar satışlarını geride bırakacağını iddia etti.

Taiwan Economic News yayın organına konuşan Jen-hsun’un şirketi tablet pazarı alanına doğru gerçekleşen bu ilgi kaymasından gerekli faydayı sağlamak amacıyla sıkı bir şekilde çalışıyor. Çift çekirdekli Tegra 2 yongaları Motorola, LG, Samsung, Acer ve ASUS gibi büyük üreticilerin tablet cihazlarında karşımıza çıkmaya başladı bile. NVIDIA yöneticisi şu anda 20 küresel kablosuz operatörünün 14’ünün Tegra mobil işlemcili cihazlar satmakta olduğunun da altını çizdi.

Bir yandan Tegra 2 işlemcilerle pazara yayılmaya çalışan NVIDIA bir yandan da dört çekirdekli gelecek nesil mobil işlemcisi Kal-El‘i tanıtıyor. Huang Jen-hsun şirketinin bu noktada kalmayacağına dikkat çekiyor. 2012 ve 2014 yılları arasında 28 nm üretim teknolojisine sahip üç yeni GPU modeli bizi bekliyor. Bunların Wayne, Logan ve Shark kod adlarıyla anıldığı belirtiliyor.

İlgili – Cens.com

İLGİLİ HABERLER