Teknoloji

Nvidia Broadcast’e gözleriniz kameraya bakıyormuş gibi gösteren yeni bir efekt

nvidia broadcast

Nvidia’nın internet üzerinden yayın yazılımı artık gerçek hayatta başka bir yere bakıyor olsanız bile kamerayla göz teması kuruyormuşsunuz gibi görünme seçeneği sunuyor. Nvidia Broadcast 1.4 sürümüne eklenen Eye Contact, yani “Göz Teması” özelliği, yapay zekâdan yardın alarak gözlerinizi kameranızla aynı hizada olan “simüle edilmiş” gözlerle değiştirecek.

Konuyla ilgili duyuru haberinde şirket, özelliğin doğrudan bir kameraya bakmak zorunda kalmadan “notlarını veya bir senaryoyu okurken kendilerini kaydetmek isteyen içerik oluşturucular” için tasarlandığını belirtiyor. Nvidia, Eye Contact’ın simüle edilmiş gözlerinizi gerçek gözlerinizle eşleştirmeye çalışacağını ve çok uzağa bakmanız durumunda bir bağlantı kesme özelliğinin bile olduğunu belirtiyor.

Aşağıdaki örnekte, düzenlenmemiş bir akışla Nvidia’nın Eye Contact özelliğinin etki ettiği akışı yan yana görebilir ve aradaki farkı kendi gözlerinizle görebilirsiniz:

Nvidia, özelliğin henüz beta aşamasında olduğunu söylüyor ve iyileştirilmesine yardımcı olmaları için topluluk üyelerinden geri bildirim istiyor. Şirket, “Milyonlarca göz rengi ve aydınlatma kombinasyonu var.” diyor. “Test edip herhangi bir sorun bulursanız veya yalnızca bu yapay zeka efektini daha da geliştirmemize yardımcı olmak istiyorsanız, lütfen bize buradan hızlı bir video gönderin, gerçekten memnun oluruz!”

Nvidia, son yıllarda bu tür yapay zeka özellikleriyle yoğun şekilde ilgileniyor. Grafik kartlarının önemli bir cazibe noktası, görüntüleri akıllı bir şekilde yükseltmek için makine öğrenimini kullanan ve daha düşük bir çözünürlüğe gittiğinizde orada olmayan bilgileri ekleyen bir özellik olan DLSS‘dir. En son sürüm olan DLSS 3, tıpkı Broadcast’in yüzünüze yeni bir çift göz oluşturup eklemesi gibi tamamen yeni kareler oluşturur ve oyununuza ekler.

Nvidia Broadcast 1.4 sürümüne gelen diğer yeni özellikler

Ayrıca Nvidia Broadcast, sanal bir yeşil ekran olarak çalışan arka planı değiştirme ve mikrofonunuzun yakaladığı arka plan gürültülerini temizleme özelliği gibi yapay zekâ destekli diğer özelliklere de sahiptir.

Bu arada Eye Contact, Nvidia’nın Broadcast 1.4 sürümüne eklediği tek özellik değildir. En son güncelleme, Nvidia’nın Instagram’ınkine benzer olduğunu söylediği bir vinyet efekti getiriyor. Ayrıca Bulanıklaştırma, Değiştirme ve Sanal Arka Planı Kaldırma efektlerini geliştiriyor. Güncelleme şu anda RTX grafik kartı olan herkes tarafından indirilebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER