Teknoloji

Nvidia çok yakında 32-bit sistemler için sürücü çıkarmayı bırakıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

nvidia 32-bit64-bit tabanlı sistemler bir süredir genel geçerlilik kazanmış durumda. Eğer eskimiş bir makine kullanıyorsanız veya herhangi bir sebepten dolayı eskimiş donanımlarla işiniz varsa, o hâlde bilin ki, Nvidia çok yakında Windows, Linux veya FreeBSD ile çalışan 32-bit sistemler için grafik sürücü güncellemeleri çıkarmayı bırakıyor.

Grafik kartları veya yongasetler hâlâ çalışmaya devam edecek, ancak güncellenmiş sürücülerle birlikte sunulan güvenlik güncellemeleri veya hata düzeltme amaçlı yamalar olmayacak. Yine de, Nvidia 32-bit tabanlı işletim sistemleri için kritik güvenlik yamalarını sunma taahhüdünde bulunuyor. Bu durum da Ocak 2019’a kadar, bir yıl boyunca devam edecek.

390 numaralı sürüm, 32-bit desteği sunan son sürücü güncellemesi olacak. Nvidia; Sürüm 390’dan sonraki sürücü versiyonlarında bulunacak sürücü genişletmeleri, sürücü optimizasyonları ve işletim sistemi özelliklerinin Sürüm 390 veya daha eski versiyonlarla birleştirilemeyeceğini söylüyor.

Eğer Windows 7, Windows 8, Windows 10 veya FreeBSD ya da Linux’un herhangi bir 32-bit destekli versiyonunu kullanıyor, aynı zamanda Nvidia grafik kartlarını kullanıyorsanız, sistem terfisini ciddi şekilde düşünmeye başlamalısınız.

Daha eski mimariye bağlı kalmak en son donanımlarla ve yazılımlarla uyumluluğu olumsuz yönde etkilediği gibi, virüslere veya zararlı yazılımlara karşı da korumasız kalmaya neden oluyor.

Nvidia’nın resmi web sitesinde konuyla ilgili daha fazla detayı bulmak mümkün oluyor. Sürüm 390’ın gelecek ay içinde yayınlanacağı belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER