Teknoloji

NUU Mobile G3 Ön İnceleme: Uygun fiyata üst sınıf tasarım

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

nuu mobile g3

NUU Mobile Türkiye’de bilinen bir marka değil. Doğrusunu söylemek gerekirse, Mobil Dünya Kongresi’ne kadar biz de adını pek işitmedik. Burada yayınladığımız haberiyle dikkatimizi çekti ve bu vesileyle MWC 2018’deki standını ziyaret etmeye karar verdik.

NUU Mobile, bu fuarda G3 adlı Android telefonunun Avrupa lansmanını gerçekleştirdi. NUU Mobile G3’ün piyasadaki diğer Android telefonlardan pek farkı yok gibi görünüyor. Teknik özelliklerine bakacak olursak, 5.7 inç, 18:9 HD+ ekran, tıpkı Samsung’un üst sınıf Galaxy telefonları gibi kenarlara doğru kavis yapıyor.Bu arada kavisli ekranın gayet parlak ve canlı görüntüler sunduğunu da belirtmeden geçmeyelim.

Telefonun kalbinde ise MediaTek’in MT6757 sekiz çekirdekli işlemcisi bulunuyor. 4 GB RAM, 64 GB dahili hafıza ve kapasitesi 256 GB’ye kadar olan microSD kartlarla kullanım gibi özellikler var.

Kamera tarafına baktığımızda ise, arkada 13 megapiksel ve 5 megapiksel çözünürlüklü iki kamera, önde de 13 megapiksel çözünürlüklü selfie kamerası bulunuyor. Arka kameranın altında parmak izi okuyucu da mevcut.

G3’te Android 7.1 Nougat yüklü olarak geliyor. NUU Mobile, yazılım tarafında herhangi bir özelleştirmede bulunmamış. Klasik biçimde, Google uygulamaları deneyimin başrolünde bulunuyor. Stanttaki şirket yetkilisinden öğrendiğimiz kadarıyla, yakın zamanda Oreo güncellemesinin getirilmesi planlanıyor.

Yukarıda anlattığımız gibi, gayet standart bir orta segment Android telefon deneyimi sunuluyor. Ancak buna rağmen NUU Mobile G3’ü özel kılan iki unsur var. Bunlardan ilki tasarımı. Kenarları kavisli ekran camına arkadaki ekran da uyuyor, böylelikle uyumlu bir yapı oluşuyor. İnce kenar profili ve 18:9 görüntü oranlı ekran sayesinde NUU Mobile G3 tek elle rahatlıkla kullanılabiliyor. Fotoğraflarını gördüğünüz mavi renkli modelin Samsung’un Galaxy S serisi üst sınıf telefonların havasının altında ezildiğini söylemek mümkün değil.

nuu mobile g3

Bir diğer unsur da fiyatı; NUU Mobile G3’ün İngiltere fiyatı 199 pound, Avrupa fiyatı ise 229 avro. Bu da telefonun fiyatının 1000-1200 TL aralığında olduğu anlamına geliyor. Türkiye’ye gelecek olsa, fiyatının 17500-2000 TL arasında olmasını bekleyebiliriz. Bu durumda üst sınıf akıllı telefon tasarımını çok ucuza elde etmek mümkün olurdu.

NUU Mobile’ın Türkiye pazarına girme niyeti var, ancak uygun bir iş ortağı aradıklarını söylüyorlar. Xiaomi, Meizu gibi şirketlerin Android telefonları giderek daha fazla ilgi çekiyor. NUU Mobile da uygun zamanda gelirse, bu ilgiden nasiplenebilir.

İLGİLİ HABERLER