Teknoloji

Nubia RedMagic 6S Pro tanıtıldı: Snapdragon 888 Plus ve diğer güçlü özellikler

zte nubia redmagic 6s pro 7

Nubia’nın oyun markası RedMagic, en üst seviye oyun telefonunun yeni bir versiyonunu; RedMagic 6S Pro’yu duyurdu. Tıpkı ondan önceki RedMagic 6 Pro gibi, bu telefon da ağız sulandıran bir dizi özellikle birlikte geliyor. Çoğunlukla 6S Pro, 6 Pro’ya çok benziyor, ancak bazı küçük ve onlardan biraz daha fazla dikkat çekebilecek yenilikler bulunuyor.

Temel olarak, bu yeni oyun telefonu güncellenmiş Snapdragon 888 Plus işlemci ile destekleniyor. Qualcomm, bu platformun ilk SD888 işlemciye göre performansta yüzde 20’ye varan artış sağladığını belirtmişti.

En havalı yeni özelliklerden biriyse, arkadaki RGB soğutma fanını içeride görmenizi sağlayan şeffaf kısımdır. Böylece açıkken, küçük renkli LED’leri aracılığıyla yanıp sönerken ve farklı renkler solurken dönerek uzaklaştığını görebilirsiniz. Fan, göz alıcı olmasının yanı sıra telefonu serin tutmak için faz değiştiren malzemelerle (PCM) bir araya geliyor. Bu, aşırı ısınma olmadan performansın gerçekten yüksek seviyelerde tutabilmesini sağlayacaktır.

Anakartın arkasında oturan ve yine ısıyı bileşenlerden uzaklaştırmaya ve telefonun hızlı çalışmasını sağlamaya yardımcı olan büyük bir buhar odası da vardır.

Kendinden önceki 6 Pro gibi, RedMagic 6S Pro da 165 Hz’e kadar yenileme hızlarına ve baş döndürücü biçimde 720 Hz’e kadar dokunmatik örnekleme hızlarına ulaşabilen Full HD 6.8 inç AMOLED ekrana sahiptir. Telefon, güçlü işlemcisinin yanı sıra 18 GB’a kadar LPDDR5 RAM ve 512 GB UFS 3.1 depolama alanıyla donatıldı. Bu, yalnızca çok fazla depolama alanı ve bellek olması değil, aynı zamanda depolama biriminin hızlı olduğu anlamına da geliyor.

Bu özelliklerin yanına bir de 5050 mAh kapasiteli pili ekleyin. Bu sayede telefon gece geç saatlere kadar çalışsa bile yoğun oyun seanslarına ayak uyduracaktır. Ayrıca, çoğu ülke pazarında çıkacak uluslararası model, 66W hızlı şarj özelliğine sahip olacak ve boş pili bir saatten biraz daha fazla bir sürede dolduracaktır.

Ayrıca RedMagic 6S Pro, arkada M tuşu adı verilen haritalanabilir bir dokunmatik yüzey alanına ve daha da hızlı olan 450 Hz dokunmatik örnekleme hızıyla yükseltilmiş olağan omuz tetik düğmelerine sahiptir.

Telefonun kameraları da dikkat çekici, ancak bir oyun telefonunda önem sırasında arkalarda geliyor.  Arkada 64 megapiksel ana kamera, 8 megapiksel ultra geniş ve düşük çözünürlüklü 2 megapiksel makro dahil olmak üzere üçlü bir kamera yerleşimi bulunuyor.

Her zaman olduğu gibi, Nubia’nın amiral gemisi RedMagic serisinin çekici olmasının en büyük nedenlerinden biri fiyatıdır. Ultra yüksek seviyedeki özellikleri, üst sınıf bir fiyat etiketi ile gelmiyor. RedMagic 6S Pro, 27 Eylül’den itibaren satışa sunulacak ve Birleşik Krallık’ta yalnızca 519 sterline satılacak. ABD’de 599 dolar, Avrupa’da ise 599 avro fiyat etiketine sahip olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER