Manşetler

Nubia Red Magic 3 dahili fanı ile ısınma sorununa çözüm getiriyor

nubia red magic 3

Nubia, ilk Red Magic oyun telefonunu duyurduktan bir yıl ve Red Magic 2‘yi tanıttıktan ise altı aya yakın zaman geçtikten sonra, Red Magic 3 adı verilen yeni oyun telefonunun duyurusunu gerçekleştirdi.

Üçüncü nesil Red Magic telefonunun en büyük yeniliği soğutma sistemi oluyor. Sistemde sıvı soğutma dahili turbo fan ile birleştiriliyor. Nubia bunun sektörde bir ilk olduğuna dikkat çekiyor.

Oyun telefonları için geçmişte en sıkıntılı noktalardan bir tanesi soğutma ihtiyacı oluyordu. Örneğin Razer Phone 2, yük altındayken epey ısınmasıyla biliniyor. Asus ROG Phone ise ısınmaya çareyi aktif bir şekilde soğutma yapan harici bir fan ile bulmuştu. Red Magic 3’ün dahili fanı ise başka telefonlarda görülen bu senaryoları sahiplerine yaşatmamayı amaçlıyor.

Telefonun teknik özellikleri diğer oyun cihazlarıyla karşılaştırılabilir seviyede. Nubia Red Magic 3’te Qualcomm Snapdragon 855 işlemci, 12 GB RAM ve 256 GB dahili hafıza bulunuyor. Oyunlar için cihazın kenarında bir çift kapasitif dokunmatik omuz tuşu da mevcut. 5000 mAh kapasiteli pili güç tüketimi bakımından cömert oyunları uzun süre boyunca oynamaya izin verecektir. 27W güç çıkışlı adaptörü de hızlı şarj olmasına katkıda bulunacaktır.

Red Magic 3’ün arkasında tek bir 48 megapiksel kamera bulunuyor. Önde de 16 megapiksel kamera var. 6.65 inç AMOLED ekran Full HD+ çözünürlük, 90Hz yenileme hızı ve HDR desteği gibi özellikler barındırıyor. Kulaklık jakı da mevcut.

Nubia Red Magic 3, 3 Mayıs’tan itibaren Çin’de, 2899 yuan (yaklaşık 2560 TL) fiyat etiketiyle satışta olacak. Daha sonra dünya çapında diğer ülkelerde de satışa sunulması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER