Manşetler

Esnek ekranlı ve kameralı akıllı saat: Nubia Alpha Ön İnceleme – Video

nubia alpha

Nubia’nın MWC 2019’daki standında ilgi çekici ürünler vardı. Onlar içinde en ilginci ise akıllı saat Nubia Alpha oldu. Geçtiğimiz pazartesi akşamı düzenlenen bir etkinlikte tanıtılan Nubia Alpha, esnek ekran teknolojisini akıllı saatlere taşıyan güzel bir örnek olarak dikkat çekiyor.

Nubia Alpha klasik ve spor saatinin karışımı bir görünüme sahip. Çin’de satışa sunulacak altın renkli versiyon biraz daha klasik havaya sahipken, siyah renkli model biraz daha sportif duruyor. 4 inç ekran ince ve uzun yapısıyla klasik saat ekranlarının ötesine geçiyor, bileğin üst ve alt kısmına kadar uzanıyor. Esnek yapısı sayesinde saatin farklı bileklere düzgün şekilde oturmasına yardımcı oluyor.

AMOLED ekran yüksek parlaklığa ve canlı renklere sahip. Dış ortamda da iyi bir görüş sağlayacaktır. 192 x 960 piksel çözünürlük bu ekranda 245 ppi gibi bir piksel yoğunluğuna ulaşmayı sağlıyor. Bu da yeterli keskinliğin elde edilmesini mümkün kılıyor. Ekranın ince ve uzun yapısı tek seferde daha fazla bilgiyi veya kontrolü ekranda görmenize yardımcı olacaktır.

Alpha, Qualcomm Snapdragon Wear 2100 yonga sete sahip. Bu yonga, önceki nesile göre performans açısından fazla bir değişiklik getirmese de, pil ömrü tarafında önemli avantajlar sunuyor. ZTE de, bu akıllı saatin 500 mAh kapasiteli pilinin tek bir şarjla iki güne varan çalışma ömrünü yaklayabileceğine dikkat çekiyor. 1  GB RAM ve 8 GB dahili hafıza da bu akıllı saat için yeterli görünüyor.

Nubia Alpha’da kamera da var. Ekranın hemen sağına yerleştirilmiş kamera özellikle selfie fotoğraflar çekmek için elverişli görünüyor. 5 megapiksel çözünürlük, f/2.2 diyafram ve 25mm lens gibi özellikler de bu iş için yeterli olduğunu gösteriyor. Ayrıca bu kamerayla video çekimi de yapılabiliyor. Kamera uygulaması basit, ekranda fazla ayar yok, sadece fotoğraf ve video çekim tuşlarını görüyoruz.

Wear OS 2.1 sürümüyle çalışan bu akıllı saati parmaklarınızla kolaylıkla kontrol edebilirsiniz. Menülerin sonsuz kaydırma özelliğine sahip olması, uygulamalar veya diğer seçenekler arasında gezintiyi kolaylaştırıyor. Saatin sağ kenarına yerleştirilmiş iki fiziksel düğme de geri dönme ve kilitleme gibi işler için kullanılıyor. Ayrıca saat kadranı görünümünde üst kısımda hızlı ayarları görmek ve bunlara kolaylıkla ulaşmak mümkün. Ekranda görünen bilgileri veya seçenekleri parmağınızla kaydırmadan, sadece bileğinizi çevirerek görebilmeniz de ince ve uzun ekranın avantajları arasında yer alıyor.

Nubia Alpha, kamerası ve ekranıyla şimdiye kadar görmeye alıştığımız akıllı saatlerden farklı duruyor. Bu saatle ilgili haberleri okuduğumuzda, fotoğraflarını gördüğümüzde pek beğenmemiştik. Ancak akıllı saati gördükten sonra bu ön yargılarımızın büyük kısmı değişti. Akıllı saat, Avrupa’da 449 avro fiyat etiketiyle satışa sunulacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER