Teknoloji

Nubia Alpha: Akıllı telefon ve akıllı saat bir araya geliyor

nubia alpha

Samsung Galaxy Fold ve Huawei Mate X‘in tanıtılmasıyla birlikte katlanabilir telefonlar, teknoloji gündeminin tam ortasına yerleşti. Bu iki cihazın temelinde de yenilikçi ekran teknolojisi bulunuyor. ZTE‘nin alt markası Nubia ise ekran teknolojisindeki yenilikçiliği başka seviyeye taşıyor. Şirketin yeni ürünü

Suya dayanıklı olan Alpha, 4.01 inç büyüklüğünde esnek OLED ekran bulunuyor. Bluetooth ve eSIM olmak üzere iki versiyonu bulunan cihazın eSIM versiyonunda LTE bağlantı desteği sunuluyor. Nubia Alpha‘nın kalbinde Qualcomm Snapdragon Wear 2100 işlemci bulunuyor. Cihaza enerjisini 500 mAh kapasiteli pili veriyor. Uyku takibi ve sağlık asistanı uygulamalarıyla birlikte gelen Alpha’nın ara yüzünde sesli ve hareketli kontrollerle dolaşılabiliyor. 5 megapiksel çözünürlüklü kamera sayesinde Alpha ile fotoğraf çekmek ve video kaydı yapmak mümkün oluyor.

nubia alphaNubia Alpha’nın türünün ilk örneği olmadığını belirtmek gerekiyor. Lenovo’nun CPlus ismli konsept cihazı da 4.26 inç büyüklüğündeki esnek ekranı bileğe getirmişti. Bir diğer Çinli TCL de benzer tasarıma sahip bir prototipi gözler önüne sermişti.

Nubia Alpha ne zaman satışa sunulacak? Fiyatı ne kadar?

Nubia Alpha, bir konsept cihaz olmanın ötesine geçmesiyle benzerlerinden ayrılıyor. Giyilebilir akıllı telefon olarak tanımlanabilecek Alpha’nın ilk olarak Bluetooth versiyonu satışa sunulacak. Siyah renkli bu versiyon nisan ayı itibarıyla Avrupa ve ABD’de raflardaki yerini alacak ve Avrupa’daki fiyat etiketinde 449 avro yazacak. eSIM desteğini isteyenlerin ise biraz daha beklemesi gerekecek. Bu versiyon yılın üçüncü çeyreğinde Avrupa ve ABD’de satışa sunulacak. Avrupalılar eSIM destekli Nubia Alpha’ya 549 avro ödeyerek sahip olabilecek. eSIM desteğini altın renginde isteyenler ise 649 avro ödeyerek bu isteklerini gerçekleştirebilecek.

İLGİLİ HABERLER