Teknoloji

Nothing OS 2.0 güncellemesi ile Phone 1 için yenilikler kapıda

nothing phone 1 nothing os 2.0

Yeni güncellemeler, genellikle en son cihazlara gelir, ancak Nothing şirketi, yakın zamanda Türkiye’de de satışa çıkan ilk telefonu Phone 1 için büyük bir işletim sistemi güncellemesi olan Nothing OS 2.0’ı duyurdu. Bu, şirketin son cihazı Phone 2’nin mevcut yazılımıyla eş zamanlılığı getiriyor.

Nothing OS 2.0: Temel özellikler ve neler bekleyebiliriz?

Güncelleme, özellikle Nothing’ın en son cihazı için vurguladığı “monokromatik görsel kimlik” konseptini getiriyor. Yeni Hızlı Ayarlar widget’ları ile arka ışıkları kapatmak gibi temel ayarları kolaylıkla yapabileceksiniz. Ayrıca, belirli önemli uyarılar için ışıkların sürekli yanık kalmasını sağlayan “esas” Glyph bildirimleri de bu güncelleme ile geliyor.

Bu arada, Phone 1 kullanıcıları aynı uygulamanın iki farklı örneğini aynı cihazda çalıştırmalarını sağlayan Klon uygulama özelliğine de erişim sağlayabilecekler. Güncellemeler, şu anda Phone 1 kullanıcıları için dağıtılmakta ve Ayarlar > Sistem > Sistem Güncellemesi bölümünden kontrol edilebilir.

Güncelleme, Android 13 temelli ve şirketin en yeni cihazında kullanılan yazılımın aynısı. Ancak, Nothing’ın Android 14 temelli bir beta işletim sistemi sürümü de var ki bu da Phone 1’de çalışabiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER