Teknoloji

Nokia’nın harita uygulaması Here tüm Android cihazları için çıktı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung-here-haritalar-android-290814

Ekim ayında Samsung Galaxy cihazları için özel olarak çıkan, Here Android uygulaması nihayet Google Play Store’da, bütün Android cihazları için yayınlandı. Daha kapsamlı dağıtıma çıkmanın yanı sıra, Here 18 ülkeyi daha sesli navigasyon desteği kapsamına ekledi, böylelikle toplam sayıyı 118’e çıkardı.

Tam teşekküllü bir harita servisinden beklediğiniz bütün özellikler Android için Here’da da bulunuyor. Sesli yönlendirmeli navigasyon, toplu taşıma bilgileri, çevrim dışı harita desteği, konumunuzu arkadaşlarınız ve ailenizle özel olarak paylaşma imkanı Android uygulaması tarafından sunuluyor.

Önümüzdeki döneme yönelik planlar arasında Here harita servisinin iOS’e gelmesi de bulunuyor. Here da Apple kullanıcılarının bu uygulamaya ilgilerini belli ettiklerinin altını çiziyor. Zaten Here’ın iOS’te en çok tercih edilen harita uygulaması hâline gelmesi Android’dekine göre daha kolay olabilir.

Android tarafında harita uygulamaları konusunda rekabet bir hayli fazla. Google Haritalar, Google sertifikalı bütün cihazlarda yüklü olarak geliyor ve fazlasıyla tercih ediliyor. Halbuki Apple Haritalar 2012 yılındaki çıkışında büyük sorunlar yaşamış ve tüketicilerin gözünde güven sorunlarının yaşanmasına neden olmuştu.

Anlayacağınız, iOS tarafında sağlam bir harita uygulaması noktasında büyük bir boşluk mevcut, Nokia elini çabuk tutarsa bu fırsatı değerlendirebilir. Here’ın belirttiğine göre geliştirici ekipler çalışıyor ve iOS uygulaması 2015’in başlarında resmen yayınlanacak.

İLGİLİ HABERLER