Teknoloji

Nokia tüm cihazlarını Android 9 Pie ile güncelleyecek

android 9 pie samsung android pie
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

nokia android 9 pieNokia markalı akıllı telefonların üreticisi HMD Global, Android güncellemelerini tüm cihazlarına ulaştırma yönündeki taahhüdünü Android Oreo’da yerine getirmişti. Şirket aynı taahhüdü en yeni Android sürümü için de verdi. Nokia Android 9 Pie güncellemesini tüm cihazlarına getireceğini açıkladı.

HMD Global cihazlarına Android 9 Pie güncellemesini ne zaman dağıtacağı konusunda henüz bir zaman aralığı işaret etmedi. Ancak şirketin gerekli duyuruyu yapma konusunda fazla zaman kaybetmemesinin Nokia markalı Android telefon kullanıcılarını sevindireceği söylenebilir.

Önümüzdeki aylarda Android 9 Pie güncellemesini alacak Nokia telefonların listesi şu şekilde: Nokia 1 (Android Go), Nokia 2, Nokia 2.1 (Android Go), Nokia 3, Nokia 3.1, Nokia 5, Nokia 5.1, Nokia 6, Nokia 6.1 Nokia 6.1 Plus, Nokia 7, Nokia 7 Plus, Nokia 8, Nokia 8 Sirocco, Nokia X6 ve Nokia X5.

Bu cihazlardan Nokia 7, Nokia X6 ve Nokia X5’in sadece Çin’de satışta olduğunu belirtmekte fayda var.

Nokia Android 9 Pie güncellemesinin dağıtımına Nokia 7 Plus ile başlayacak. Söz konusu telefon, şirketin Android Geliştirici Ön İzlemesi programına kaydettirdiği tek cihaz olmuştu. Nokia 7 Plus’ı Nokia 8 ve Nokia 8 Sirocco gibi üst segment cihazların izlemesi bekleniyor. Android Go telefonlarının güncellemeyi orta segmentte konumlanan modellerden daha önce alması da muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER