Bilim

Nokia sağlık birimini Withings’in kurucusuna satıyor

nokia saglikNokia sağlık teknolojisi birimini Withings’in kurucularından kurucularından Eric Carreel’e satmaya hazırlandığını açıkladı. Carreel’in kurucusu olduğu Withings, 2016’da Nokia tarafından satın alınmıştı.

Taraflar arasındaki anlaşmanın detayları açıklanmasa da, satışın Finli şirketin bilançolarına zarar olarak kaydedileceğini görmek çok zor değil. Nokia Withings’i 2016’da 191 milyon dolar karşılığında satın almıştı. Şirket daha sonra Withings’in ürünlerini yeni dijital sağlık biriminin çatısı altına almıştı.

Ancak Withings markasının yerine Nokia’yı yerleştirme stratejisi şirkete beklediklerini getirmedi. Nokia, ekim ayında bilançolarına bu satın almadan dolayı 164 milyon dolar zarar yazmıştı. Şubat ayında ise dijital sağlık konusundaki stratejinin yeniden değerlendirileceğine dair haberler gündeme gelmişti.

Dijital sağlık biriminde işlerin planlandığı gibi gitmediği, Nokia’nın yılın ilk çeyreğine ait finansal sonuçlarıyla daha iyi anlaşılmıştı. Nokia’nın net satış geliri 5.9 milyar dolar olurken, dijital sağlık birimi bu tabloya sadece 20 milyon dolarlık bir katkı sağlayabilmişti.

Nokia sağlık birimini Eric Carreel’e satarak yeniden kurumsal hizmet ve lisanslama odaklı bir şirket olmaya odaklanmayı planlıyor. Telekomünikasyon altyapısı konusunda Huawei ve Ericsson ile rekabet eden şirket, aynı zamanda elindeki büyük patent portföyünden yararlanmayı planlıyor. Satışın yılın ikinci çeyreği itibarıyla tamamlanması öngörülüyor.

İLGİLİ HABERLER