Teknoloji

Nokia MWC 2020 etkinliğinin tarihini duyurdu

hmd global nokia 6.2 10

2020 Mobil Dünya Kongresi‘nin (MWC 2020) başlamasına yaklaşık üç hafta var. Kongreye doğru geri sayım devam ederken, şirketlerin de MWC 2020 kapsamında düzenleyeceği etkinliklerin tarihi ortaya çıkıyor. Bu gruba son olarak Nokia markalı akıllı telefonların üreticisi HMD Global katıldı. Nokia MWC 2020 etkinliğini 23 Şubat’ta düzenleyecek.

Nokia’nın etkinliği, MWC 2020’nin resmi başlangıcından bir gün önce gerçekleştirilecek. Etkinlik Türkiye saatiyle 18:30’da başlayacak.

HMD Global’ın etkinlikte neleri sergileyeceği hâlihazırda belirsizliğini koruyor. Akıllara gelen ilk seçenek yeni bir amiral gemisi telefon olsa da; son haberler, Nokia’nın yeni amiral gemisi telefonu için biraz daha beklemenin gerekeceğini gösteriyor. Nokia 9 PureView adını taşıyacağı söylenen telefonda ön kameranın ekranın altına yerleştirileceği söylense de, Xiaomi henüz bunun mümkün olmayacağını iddia ediyor.

Dolayısıyla etkinlikte giriş seviyesi ve orta segment telefonların tanıtılma ihtimali daha yüksek görünüyor. Qualcomm Snapdragon 765 işlemciyle 5G desteği sunacağı söylenen Nokia 8.2’nin bu telefonlardan biri olabileceği belirtiliyor. Bu işlemciye 8 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanının olacağı söyleniyor. Açılır ön kamera ve arka panelde parmak izi tarayıcısı barındırması beklenen telefonun Avrupa’da 500 avronun altında bir fiyat karşılığında satılacağı söyleniyor.

nokia mwc 2020
Görsel: Pocket-lint

Nokia MWC 2020 etkinliğinde 5.2 ve 1.3 modellerini de tanıtabilir

Nokia 5.2 ve 1.3 de etkinlikte tanıtılması beklenen telefonlar arasında sayılıyor. Nokia 5.2’de 6.2 inç büyüklüğünde LCD ekranın bulunması ve telefonun kalbinde Snapdragon 632 işlemcinin olacağı söyleniyor. Bu işlemciye 3 veya 4 GB RAM ile 32 veya 64 GB dahili depolama alanının eşlik etmesi bekleniyor. Çift arka kamera taşıyacağı söylenen telefonun Avrupa satış fiyatının 169 avro karşılığında satışa sunulacağı söyleniyor.

Nokia 1.3’ün Avrupa satış fiyatının 79 avro olacağı iddia ediliyor. 6 inç LCD ekran, MediaTek işlemci, 1 GB RAM, 8 GB dahili depolama alanı, Android 10 Go Edition telefonun özellikleri arasında sayılıyor. Nokia’nın diğer yeni telefonlarının ise Android One programının çatısı altında sunulacağı söyleniyor. Şirketin tuşlu bir Android telefonu ve 45 avroluk bir fitness bilekliğini de tanıtacağı belirtiliyor.

Nokia için MWC 2020 etkinliği hareketli geçecek gibi görünüyor. Bu etkinlikte bir amiral gemisi sürprizi olup olmayacağını görmek için beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER