Manşetler

Nokia Lumia Black güncellemesinin dağıtımına başlandı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nokia’nın Windows Phone 8 Lumia cihazları için uzun zamandır beklenen yazılım güncellemesi dünya çapında dağıtılmaya başladı. Türkiye’deki Nokia Windows Phone cihazlarına da gönderilmeye başlanan güncelleme yeni özellikler, görüntüleme alanında iyileştirmeler ve daha fazla uygulama getiriiyor.

nokia-lumia-black-100114Lumia Black olarak adlandırılan güncelleme aralarında Başlangıç ekranında daha düzenli bir görünüm için Uygulama Klasörü; telefon, e-posta, sosyal ağlar ve diğer uygulama bildirimlerine gerçek zamanlı ulaşmayı sağlayan Nokia Glance screen 2.0 ve Bluetooth LE desteğinin de bulunduğu yenilikleri getiriyor.

Ayrıca Lumia Black yazılım güncellemesi Nokia Refocus görüntüleme uygulaması, HTML5 özellikli herhangi bir ekrana dosya gönderimini mümkün kılan Nokia Beamer, fotoğrafları sizin için otomatik olarak düzenleyen Nokia Storyteller uygulamalarını da getiriyor. Ayrıca Nokia Pro Camera ve Smart Camera uygulamalarını birleştiren, Lumia 1020 sahipleri için RAW DNG desteğini getiren Nokia Camera uygulaması da bulunuyor.

Nokia Lumia kullanıcıları en yeni görüntüleme algoritmalarına erişebilecek. Lumia Black görüntüleme kalitesi bakımından, özellikle Lumia 1020 için memnun edici yenilikler sunuyor. Örneğin aşırı örnekleme algoritması sayesinde gürültü etkisi daha da azaltılacak. Görüntülemeyle ilgili dokunuşların ötesinde, Lumia Black ile birlikte güvenli sürüş modu, özelleştirilmiş zil sesleri ve çoklu görünüm penceresi içinde uygulamaları kapatma yeteneği gibi unsurlar da kazandırılıyor.

Lumia Black güncellemesi bugün itibarıyla Lumia 1020 ve Lumia 925 akıllı telefonlarına gönderilmeye başlandı. Diğer Lumia cihazlarının da ilerleyen haftalarda bu güncellemeyi alması bekleniyor. Nokia Lumia cihazları, bir güncelleme geldiğinde bildirimle bunu haber veriyor. Ancak bildirimi beklemek istemezseniz; Ayarlar, Telefon güncellemesi bölümüne giderek güncellemeyi kontrol ederek indirebilirsiniz.

İlgili >> Nokia Conversations

İLGİLİ HABERLER