Teknoloji

Nokia Lumia 930 Microsoft ve Lumia’nın en iyilerini birleştiriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nokia Build 2014 etkinliği kapsamında Lumia 930 akıllı telefonun duyurusunu gerçekleştirdi. Cihazın duyurusu Stephen Elop tarafından yapıldı. Nokia Lumia 930 geçtiğimiz ay ABD’de piyasaya sürülen Lumia Icon cihazına görünüş itibarıyla epey benziyor.

nokia-lumia-930-020414-1

Elop, Windows Phone 8.1 ile çalışacak bu yeni amiral gemisi telefonu “Microsoft’un en iyisiyle Lumia’nın en iyisini birleştiren” olarak tanımladı.

Nokia Lumia 930’un 5 inç ekranı 1920 x 1080 piksel çözünürlük desteğine sahip. 2.2 GHz dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 800 işlemci barındıran bu cihaz dahili kablosuz şarj özelliğine de sahip, böylelikle kablosuz şarj özelliği isteyenlerin ek bir kılıfla uğraşmasına gerek kalmıyor.

Lumia 930’un arkasında 20 megapiksel, optik görüntü sabitleme özellikli ve Zeiss optik sistemli PureView kamera yer alıyor. Yaratıcı Stüdyo uygulaması da güncellenerek fotoğraflarınızı daha iyi düzenler hâle geliyor. Bunun için uygulamaya yeni filtreler de kazandırıldı.

Living Images olarak adlandırılan yeni bir özellik de Lumia 930’da yer alıyor. HTC’nin Zoe özelliğinden esintiler taşıyan Living Images çekilmiş olan fotoğrafları hareketlendirerek farklı videolar oluşturmayı sağlıyor.

Varolan dört mikrofon sayesinde video çekimi sırasında ses kaydı mükemmel şekilde gerçekleştiriliyor; yönsel stereo kayıt ve çevresel ses özelliği de mükemmel sesin unsurları arasında bulunuyor.

Nokia Lumia 930 farklı renk seçenekleriyle gelecek. Telefonun önümüzdeki haziran ayından itibaren Avrupa’da piyasaya çıkması, daha sonra Asya, Hindistan ve Orta Doğu pazarlarına yayılması bekleniyor.

İlgili >> Nokia Conversations

İLGİLİ HABERLER