Teknoloji

Nokia 4.5 inç ekranlı Windows Phone 8.1 telefonları Lumia 630 ve 635’i tanıttı

Nokia’nın Microsoft’un Build geliştirici etkinliğinde tanıttığı diğer Windows Phone 8.1 cihazları Lumia 630 ve Lumia 635 oldu.

nokia-lumia-630-020414-1Lumia 635, Nokia’nın söylediğine göre yüksek hızda 4G LTE veri bağlantı desteği sunacak. Lumia 630 ise aralarında çift SIM kartlının da bulunduğu iki farklı 3G çeşidiyle birlikte gelecek. Her iki cihaz da 4.5 inç ClearBlack ekran, 1.2 GHz Snapdragon 400 işlemci, 1830 mAh kapasiteli pil, 5 megapiksel otomatik odaklı arka kamera, Gorilla Glass 3 ekran camı gibi başlıca teknik özelliklere sahip.

Renk seçenekleri bakımından Nokia, kullanıcıların turuncu, yeşil, sarı, beyaz ve siyah renkteki mat değiştirilebilir kapakları kullanarak özelleştirmeler yapabileceğini söylüyor. Ayrıca Nokia CC-3079 parlak veya mat kılıflarla cihazın görünümünü daha fazla değiştirmek de mümkün oluyor. Bu kılıflar da yeşil, turuncu ve sarı renklerde sunuluyor.

Yeni Lumia telefonlarının diğer özellikleri arasında SensorCore adlı düşük güç tüketimli yongayla egzersiz takibi, kullanıcı arayüzüne entegre edilmiş navigasyon tuşları, Word Flow klavye sayesinde sosyal ağlarda daha hızlı yazma, güncellenen Canlı Kutucuklar, Aksiyon Merkezi gibi unsurlar yer alıyor. Ayrıca WhatsApp, WeChat, Nokia Camera, Nokia HERE ve Nokia MixRadio gibi uygulamalar da telefonda yüklü gelecek.

Nokia Lumia 630 mayıs ayında 119 avro fiyat etiketiyle piyasaya çıkacak. Aynı cihazın çift SIM kartlı versiyonu da 129 avro fiyata sahip olacak. Telefon ilk olarak Asya ve Avrupa’da piyasada olacak. Nokia Lumia 635 ise temmuz ayında dünya çapında piyasada olacak, ancak ilk önce ABD’de piyasaya sürülecek, 149 avro fiyat etiketiyle birlikte.

İlgili >> Nokia Conversations

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER