Teknoloji

Nokia Here Maps yıl sonunda iOS’e geliyor

here-maps-ios-040914

Nokia’nın Here Maps uygulaması App Store’a geri dönüyor.

Nokia bu harita uygulamasını yaklaşık bir yıl kadar önce, muhtemelen iOS 7 ile ilgili uyumluluk sorunları nedeniyle App Store’dan kaldırmıştı. Here Maps şu anda sadece Windows Phone cihazlarında kullanılabiliyor ve çok yakında Samsung’un Android cihazları için özel olarak da yayınlanacak. Ayrıca Samsung’un Tizen cihazlarında da Here Maps’in yer alması bekleniyor. Zaten Tizen ile çalışan Gear S akıllı saatte Tizen uygulaması bulunuyor. The Wall Street’in haberine göre Nokia Here Maps’i ücretsiz iOS uygulaması olarak çıkarmak istiyor.

Nokia iOS uygulamasının ilk versiyonunun aceleyle hazırlanan ve hiçbir zaman en ince ayrıntısına kadar test edilmemiş bir ürün olduğunu kabul etti. Ancak uygulamanın arkasındaki ekip yeniden yapılandı ve tüm kullanıcı deneyimi problemleri çözülmüşe benziyor. 2014 bitmeden çıkması planlanan Here Maps iOS’in yeni versiyonu Windows Phone ve Android versiyonlarına benzer olacak, İnternet bağlantısı olmadan çalışabilecek.

Google Haritalar’a bir alternatif olarak konumlandırılan Here Maps daha önce Nokia Maps adını taşıyordu. 190’ın üstünde ülkenin haritalarını, bunun yanı sıra sesli navigasyon, toplu taşıma verileri, ilgi çekici mekanlara ait bilgiler gibi özellikler Here Maps’in bünyesinde toplanıyor. Uygulamanın Android versiyonunun çevrim dışı navigasyon desteğine sahip olduğu ve GPS aracılığıyla konum tespiti yapabildiği belirtiliyor. Böylelikle küçük bölgelerin haritalarını önbelleğe almak veya bütün haritaları indirmek gerekmiyor.

Apple’ın bu ay yeni iPhone’u ve iOS 8’i çıkarması bekleniyor. Nokia’nın daha önceki problemleri yaşamaması için Here Maps’i iOS 8 için en uygun hâle getirmesi gerekiyor. Tahmin ediyoruz ki, bunu da yapacaktır.

İLGİLİ HABERLER