Teknoloji

Nokia gelecekteki Lumia telefonları için 16 lens katmanlı kameralar planlıyor

Nokia’nın Lumia telefonlarının öne çıkaran en önemli unsurlardan bir tanesi hiç şüphesiz ki barındırdığı kamera teknolojisi. Gelen işaretler şirketin gelecekteki Lumia cihazlarında yer vereceği kameralara ilginç yenilikler ekleyeceğini gösteriyor. Lytro tarzı, çekimden sonra odaklama teknolojisi de ufuktaki teknolojiler arasında yer alıyor. Nokia’nın akıllı telefonlardan sorumlu idari başkan yardımcısı Jo Harlow şirketin yeni Lumia telefonları için 16 lensli kamera planladığının ipuçlarını verdi.

pelican-imaging-280513

Nokia’nın Pelican Imaging adlı şirkete yatırım yapmayı planlaması şirketin 16 lensli akıllı telefon kameralarıyla ilgilendiğine dair önemli bir işaret sayılmıştı. Söz konusu teknoloji dahilinde 16 lens 4×4’lük bir yapı doğrultusunda diziliyor. Bu lenslerin her birinde kırmızı, yeşil ve mavi renklerden birine ayrılmış küçük sensörler bulunuyor. Bir fotoğraf çekildikten sonra bu 16 lens katmanı elindeki her şeyi tek bir bilgiye çeviriyor. Benzer renk katman bilgilerinin karşılaştırılabilri olması sayesinde görüntüdeki gürültü azaltılabiliyor, bu da sonuç olarak akıllı telefonlarla çekilmiş ve üzerinde daha az gürültü barındıran fotoğrafların elde edilmesini sağlıyor.

Nokia’nın planladığı bir başka yenilik de Lytro makinelerde bulunan çekimden sonra yeniden odaklama imkanı. Gelecek yılın telefonlarında çıkması beklenen bu özellik her Lumia telefonunda bulunmayabilir. Pelican Imaging şirketi bu özelliğin gelecek yıl en az bir telefona gelebileceğini kaydetti.

Çoğu kişi Nokia’nın 41 megapiksellik sensörü Windows telefonlarına getirmesini bekliyor ve ortalıkta dedikoduları dolaşan EOS cihazının da bu beklentileri karşılamak için geliştirildiği söyleniyor. Ancak görünen o ki, Nokia da bir kameranın iyi olduğunun sadece piksel sayısıyla ölçülmeyeceğinin farkında ve bu doğrultuda farklı hususlara eğiliyor, yeni teknolojiler deniyor. Bu çalışmaların meyvelerini görmeyi merakla bekliyoruz.

Bu arada Jo Harlow BGR.in sitesine verdiği röportajda Lumia telefonları için duyulan çift SIM kart yuvası ihtiyacından da bahsetti. Nokia, Türkiye’de çift SIM kartlı telefon satışına pek girmiyor, ancak Finlandiyalı şirketin kendisi için önemli olan Asya pazarında dağıtılan Lumia telefonlarda yakın zamanda çift SIM kart desteği için adım attığını görebiliriz.

İlgili >> BGR.in

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER