Teknoloji

Nokia: Çift işletim sistemli N900 sadece yazılım geliştiriciler için mümkün olacak

Bugün gündüz saatlerinde yayınladığımız bir yazıda Nokia N900’ün MeeGo ile başlatılabilmesini sağlayan yeni bir yazılımın yayınlandığını duyurmuştuk. Nokia N900 sahipleri kesinlikle bu haberden memnun olmuştur, ancak daha sonra ortaya çıkan gelişmeler onların heveslerini kursakta bırakacak türden. The Nokia Blog’un Nokia’nın bir resmi yetkilisine dayandırarak yazdığına göre sözünü ettiğimiz çift başlangıçlı MeeGo sürümü sadece yazılımcılar için çıkarılmış bir sürüm, son kullanıcılar bundan yararlanamayacak.

Yayınlanan açıklamada Nokia N900’ün ARM donanım mimarisi üzerinde çalışan MeeGo’nun geliştirme çalışmaları için yazılımcılar tarafından kullanılan bir test donanımı olduğu vurgulanırken Nokia’nın gelecekte çıkacak ticari yazılım sürümlerinde alternatifli işletim sistemiyle başlatma özelliği sunmayı düşünmediği belirtiliyor. meego.com’daki blogda yayınlanan yazının ise o blogu okuyan kitleye, yani yazılımcılara hitaben yazıldığına da dikkat çekiliyor.

Aslında bu haber geçtiğimiz Mayıs ayında yayınlanan resmi açıklamaları doğrular nitelikte. O zaman N900 için ticari bir MeeGo sürümünün çıkarılmayacağı söylenmiş, N900’de Maemo’nun en iyi ve en kararlı deneyimi sunması için çalışılmaya devam edileceği söylenmişti. Gelen bu son haber N900 sahiplerinin canını bir hayli sıkmış olmalı. Ancak yazılımcıların izinden gidip bulabildiği ROM’u N900’üne yüklemeyi planlayanlar da…

İlgili – TheNokiaBlog

İLGİLİ HABERLER