Teknoloji

Nokia yeni amiral gemisi telefonunu haziran ayında tanıtabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

nokia androidNokia markalı telefonların yeni üreticisi HMD Global, geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen 2017 Mobil Dünya Kongresi’nde yeni akıllı telefonlarını tanıtmıştı. Ancak Nokia etkinliğinde esas dikkat çeken efsane telefon Nokia 3310’un yeni versiyonu olmuştu. Duyurularının yıl içinde devam edeceğini duyuran şirket, önümüzdeki dönemde de hız kesecek gibi görünmüyor. Nokia Android yolculuğunda kendisine öncülük edecek yeni amiral gemisini de arayı fazla açmadan tanıtmayı planlıyor.

Daha önce Nokia markalı yeni amiral gemisi telefonun 2017 Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtılması bekleniyordu. Ancak HMD Global’ın düzenlediği etkinlikte bu etiketi taşıyabilecek bir cihaz gözler önüne çıkmadı. Finli şirketin henüz Qualcomm’un en güçlü işlemcisi Snapdragon 835’e erişiminin olmadığı dikkate alınınca bu duruma pek de şaşırmamak gerekiyor.

Ancak Çin kaynaklı haberler, HMD Global’ın amiral gemisinin çıkışı için fazla beklemeyeceğini gösteriyor. İddialara göre, Finli şirket yeni akıllı telefonunun duyurusunu önümüzdeki haziran ayında gerçekleştirebilir.

Nokia’nın yeni gözde telefonunun tamamen metal bir kasaya sahip olması ve Qualcomm Snapdragon 835 işlemci barındırması öngörülüyor. Akıllı telefonun biri “küçük” diğeri ise “büyük” ekranlı iki versiyonunun bulunacağı da söylentiler arasında yer alıyor. Nokia’nın bellek konusunda da 4 ve 6 GB olmak üzere iki farklı seçenek sunabileceği konuşuluyor.

Nokia Android telefonlarında Carl Zeiss lenslerini ve PureView teknolojisini kullanmayacak

Nokia’nın yeni amiral gemisinde çift lensli bir arka kameranın bulunması bekleniyor. Bu kurulumda Carl Zeiss lenslerinin ve PureView teknolojisinin kullanılmayacağı ise daha önce şirket tarafından açıklanmıştı.

İLGİLİ HABERLER