Teknoloji

Nokia Almanya’da HTC aleyhine ihtiyati tedbir kararı çıkarttı

nokia ve samsung

Nokia geçtiğimiz yılın mayıs ayında aralarında HTC’nin de bulunduğu pek çok şirket hakkında patent ihlal suçlamalarında bulunmuştu. FOSS Patents’in haberine göre, Nokia Almanya’da mahkemede HTC aleyhine bir ihtiyati tedbir kararı çıkartmayı başardı. Söz konusu kararın alınmasına gerekçe olaraksa Nokia’nın patentlediği güç koruma teknolojisinin HTC’nin telefonlarında bulunan Qualcomm yongalarında kullanılması gösterildi.

nokia-logo-170412

Taraflar arasındaki anlaşmazlığın nasıl çözümleneceği şimdilik bilinmezken, hem Nokia hem de HTC cephesinden konuya ilişkin birer açıklama geldi. Nokia cephesi karardan duyduğu memnuniyeti açıklarken, söz konusu kararın şirketin patent portföyünün kalitesini de ortaya koyduğunun altını çizdi. Bu patentin başka ülkelerde de koruma altına alındğını hatırlatan Nokia, ABD’deki duruşma sürecinin iki ay içinde başlayacağını açıkladı. HTC’yi fikri mülkiyete saygı duymaya çağıran Finli şirket, rakibine yeniliklerini kullanarak rekabet etmesini tavsiye etti.

HTC cephesinden gelen açıklamaysa şirketin mahkeme kararını pek ciddiye almadığı izlenimini veriyor. Alınan kararın Almanya’daki mevcut operasyonlarını etkilemeyeceği belirten HTC, halihazırda bu ülkede satışı sona ermiş cihazların karar kapsamına girdiğinin altını çizdi. HTC’nin açıklamasında söz konusu kararın Nokia’nın kazanması anlamına gelmediği öne sürülürken, Nokia’nın patent portföyünün HTC için pek de büyük bir tehdit oluşturmadığı dile getirildi.

İlgili >> Foss Patents, SlashGear

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER