Teknoloji

Nokia güçlendirilmiş mikrofonları nedeniyle HTC’nin aleyhine Hollanda’da ihtiyati tedbir kararı aldırdı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nokia, HTC’nin amiral gemisi niteliğindeki akıllı telefonu HTC One için Hollanda’nın Amsterdam bölge mahkemesinden ihtiyati tedbir kararı aldı. One’ın alüminyum kasasına yerleştirilmiş yüksek güçlü mikrofonlar söz konusu kararın temelini oluşturuyor. Nokia, HTC’nin son olarak Lumia 720’de görülen çift zarlı bileşenleri kullandığını iddia ediyor.

nokia-htc-ihtiyati-tedbir-230413

Finlandiyalı şirket ihtiyati tedibr kararı için harekete geçerken suçu da STMicroelectronics şirketine, Nokia ve HTC için mikrofon üretmekten sorumlu kuruluşa yöneltti. Engadget’ın kaynaklarından edindiği bilgilere göre, Nokia ve STMicroelectronics şirketleri arasındaki gizlilik anlaşmasının ihlâli nedeniyle böyle bir durum ortaya çıktı. Nokia, mikrofon bileşenlerinin kendisi için özel olarak geliştirildiğini ve üretildiğini kaydetti.

HTC de konuyla ilgili olarak resmi açıklama yayınladı. Karardan dolayı üzüntü duyduğunu belirten şirket bunun işlerine yapması muhtemel etkileri araştırdıklarını ve en kısa sürede alternatif çözümler bulacaklarını kaydetti.

İlgili >> Engadget

İLGİLİ HABERLER