Teknoloji

Nokia 9 taslağı beş arka kameralı telefon için heyecan yaratıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nokia‘nın beş arka kameralı bir telefon üzerinde çalıştığına dair haberler uzun süredir etrafta dolaşıyor. Akıllı telefona ait olduğu söylenen bir prototip fotoğraf bile internete sızarken, Nokia 9 adını taşıması beklenen telefonun 2019’un başlarında gözler önüne çıkması öngörülüyor.

Nokia markalı akıllı telefonların üreticisi HMD Global tarafından verilecek somut bir işaret veya ipucu için geri sayım devam ederken, CAD şemalarından hareketle hazırlanan taslak tasarım Nokia 9’a yönelik heyecanın dozunu biraz daha artırıyor.

Popüler Twitter hesaplarından OnLeaks‘te ve 91Mobiles internet sitesinde yayınlanan taslak görsellerinde göze ilk olarak beş lensli arka kamera modülü çarpıyor. Beş lensli modül, daha önce sızan ve telefona ait olduğu iddia edilen prototipte olduğu gibi yuvarlak olarak yerleştirilmiş. Beş lensin, flaşın ve muhtemelen yakınlık sensörünün birleşimi, arka panel üzerinde petek benzeri bir görüntü oluşturuyor.

Daha önceki sızıntı ve dedikodulardan farklı olarak, Nokia 9’un ekranında bir çentiğe yer verilmemesi dikkat çekiyor. Akıllı telefonda 18:9 görüntü oranına sahip 5.9 inçlik bir ekranın bulunması ve bu ekranın QHD çözünürlük sunması bekleniyor. 155 x 75 x 7.9 mm. boyutlarındaki telefonun önünde tek bir kameranın bulunacağı görülüyor.

Nokia 9’un, tıpkı OnePlus 6T gibi, ekrana entegre parmak izi tarayıcısına ve cam arka panele sahip olacağı belirtiliyor. Cam arka panelin varlığı, kablosuz şarj desteğinin de işaretçisi olarak değerlendiriliyor. 91Mobiles’a göre, telefonda 3.5 mm. kulaklık jakı da bulunmayacak. Kulaklık bağlantısı da USB-C girişi üzerinden yapılacak.

Nokia 9’un kalbinde Qualcomm Snapdragon 845 yonga setinin bulunması bekleniyor. RAM seçeneklerinin 8 GB’ye kadar uzanacağı, dahili depolama alanı seçeneklerinin ise 128 GB’den başlayacağı söyleniyor. Telefona enerjisini ise 4150 mAh kapasiteli pilinin vereceği belirtiliyor.

Telefon Nokia 9 PureView ismiyle resmiyet kazanabilir

Nokia 9’un çıkışı konusunda HMD Global cephesinden resmi bir açıklama gelmezken, telefonun ismi konusunda başka bir iddia da ortada dolaşıyor. Buna göre, HMD Global gelişmiş kamera yeteneklerini vurgulamak adına telefonu Nokia 9 PureView ismiyle çıkarma seçeneğini değerlendiriyor.

İLGİLİ HABERLER