Teknoloji

Nokia 9.3 PureView için bir erteleme iddiası daha

nokia 9.3 pureview 7.3

2019 çıkışlı Nokia 9 PureView’in Nokia 9.3 PureView adını taşıması beklenen takipçisi hakkındaki söylentiler çok uzun süredir etrafta dolaşıyor. Son dedikodulara göre, HMD Global bu telefonun tanıtımını bir kez daha erteledi.

Bir süre önce çıkan haberlerde akıllı telefonun 2020 sona ermeden resmiyet kazanacağı belirtilmişti. Ancak yeni bir iddiaya göre, Nokia’nın amiral gemisi telefonunu biraz daha beklemek gerekecek. Nokia 9.3 PureView’in tanıtımının 2021’in ilk yarısına ertelendiği belirtilirken, bu konuda somut bir tarih verilmedi.

Yine de, bu ertelemede bazı pozitif yönler bulmak mümkün. Nokia 9.3 PureView’in kalbinde de aralık ayının başlarında resmiyet kazanması beklenen Qualcomm Snadpragon 875 işlemcinin bulunma ihtimali, bu ertelemeyle gündeme gelmiş durumda. Ocak ayının ortalarından itibaren bu işlemciyi taşıyan telefonların piyasaya çıkması öngörülüyor.

Snapdragon 875 tercihinin de HMD Global’ın erteleme kararında etkili olduğu söylenebilir. Akıllı telefon bu ay veya aralık ayında tanıtılsaydı Snapdragon 865 işlemciyle gelmek zorunda olacaktı. Duyurudan hemen sonra Snapdragon 875 işlemcili telefonların çıkması, Nokia 9.3 PureView’in rekabette arka planda kalmasına neden olabilirdi.

Yine de, Nokia 9.3 PureView hakkındaki tüm iddia ve dedikodulara temkinli yaklaşmak gerekiyor. HMD Global’dan henüz konuya dair net bir açıklama gelmediğini belirtmekte fayda var.

İLGİLİ HABERLER