Teknoloji

Nokia 9.3 PureView tanıtım tarihi için yeni iddia

nokia 9.3 pureview

HMD Global’ın geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği etkinlik öncesinde bu etkinlikte tanıtılacak cihazlardan birinin de Nokia 9.3 PureView olabileceği söylenmişti. Ancak şirket bu etkinlikte duyurusunu daha önce yaptığı Nokia 8.3 5G modeline odaklanmayı tercih etmişti. Buna ek olarak, iki giriş segmenti telefonu da etkinlikte gözler önüne çıkmıştı. HMD Global’ın bu tercihi, Nokia 9.3 PureView’in bu yıl içinde tanıtılmayabileceği şeklinde yorumlanmıştı.

Yeni bir sızıntı, Nokia 9.3 PureView’le tanışmak için 2021’i beklemenin gerekmeyeceğini gösteriyor. Buna göre, akıllı telefon önümüzdeki kasım ayında Nokia 7.3 5G modeliyle birlikte gözler önüne çıkabilir.

NokiaPowerUser sitesinin haberine göre, şirket kasım ayı için bir tanıtım etkinliği planlıyor. Kaynaklar, HMD Global’ın büyük ihtimalle çevrimiçi ortamda gerçekleştirilecek bu etkinlikte 9.3 PureView ile birlikte 7.3 5G’yi duyuracağını söylüyor. Nokia 6.3’ün adı bu etkinlikte tanıtılacak cihazlar arasında geçmese de, NokiaPowerUser sitesi bu telefonu da listeye dahil ediyor.

Söz konusu üç telefona dair söylentiler uzun süredir etrafta dolaşıyor. Dolayısıyla HMD Global’ın hâlâ ilgi varken bu üç telefonu birden piyasaya sürmesi mantıklı bir tercih gibi görünüyor.

Özellikle Nokia 9.3 PureView hakkındaki dedikodular geçtiğimiz yılın ortasından beri gündemde yer buluyor. Hatta telefon o dönemde Nokia 9.2 adıyla anılıyordu. Qualcomm Snapdragon 865 işlemci, 120Hz ekran ve 64 ya da 108 megapiksel ana kamera telefonun özellikleri arasında sayılıyor. Önümüzdeki günlerde HMD Global’ın etkinliğiyle ilgili daha somut haberler çıkması sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER