Teknoloji

Nokia 9 tanıtımı için 21 Ağustos işaret edildi

nokia 8 sirocco nokia 9
nokia 8 sirocco nokia 9
Nokia 8 Sirocco

Aslında bu yıl bir tane amiral gemisi Nokia telefonu görmüştük. Nokia 8 Sirocco bu yılın başlarında tanıtılmıştı, ancak nispeten eski bir yongaset kullanıyordu. Şimdi esas görmek istediğimiz akıllı telefon Nokia 9 ve doğrusu, bu telefona dair söylentiler de uzun zamandır ortalıkta dolaşıyordu. Görünüşe göre bekleyiş bitiyor. Nokia Mobile, 21 Ağustos’ta yeni bir telefonun geleceğinin işaretini verdi. Ve bu telefon büyük ihtimalle bir amiral gemisi olacak.

Nokia Mobile‘ın Twitter hesabı üzerinden paylaşılan fotoğrafta, “en çok beklenen telefonun tanıtımına hazır olun” şeklinde Türkçeleştirebileceğimiz bir metin yer alıyor. Yardımcı fotoğrafta da duyurunun önümüzdeki salı günü gerçekleştirileceği belirtiliyor.

Tanıtımda yer alan metin ve görsel başka detay vermiyor. Ancak Nokia 9 kadar büyük bir merakla beklenen Nokia markalı akıllı telefon bilmiyoruz. Bu nedenle en büyük aday da o model gibi görünüyor.

Bu telefonun Nokia 9 olmayabileceğine dair tek bir ipucu gösterebiliriz. O da şimdiye kadar hakkında çok sızıntının olmaması. Halbuki şimdiye kadar gördüğümüz çoğu amiral gemisi telefona dair detaylar, resmi tanıtımından önce fazlasıyla sızmıştı. En son Galaxy Note 9 örneğinde olduğu gibi.

Yine de, Nokia 9 ile ilgili çeşitli sızıntıların ortalıkta dolaştığını da kabul etmek gerekiyor. Bu telefonun 5.7 inç kavisli ekran, metal gövde, suya dayanıklılık, hem önde hem de arkada çift lensli kameralar, Snapdragon 845 işlemci, 3800 mAh kapasiteli pil gibi özellikler barındıracağı söyleniyordu.

21 Ağustos Salı gününü takvimlerinize işleyin. Bayramın ilk günü yeni bir Android telefonla tanışabiliriz.

İLGİLİ HABERLER