Teknoloji

Nokia 9 PureView videosu beş arka kamerayı gösteriyor – Video

nokia 9 pureview video
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Beş arka kameralı, Nokia markalı bir akıllı telefonun dedikoduları ve sızıntıları birkaç aydır ortalıkta dolaşıyor. Yeni bir video, bu cihazın çok yakında resmen tanıtılabileceğini gösteriyor.

İlk olarak Evan Blass sözü edilen Nokia 9 PureView telefonun fotoğrafını Twitter hesabından paylaştı. Daha sonra da MySmartprice, henüz duyurusu yapılmamış bu cihazın tanıtım videosu olduğu görünen bir videoyu yayınladı.

Nokia 9 PureView, görünüş açısından mevcut Nokia 8 Sirocco modeline epey benziyor. Videoda beş lensli ve aynı anda beş farklı çekim yapabilen, düşük ışıklı ortamlarda verimliliği artırdığı, çekimden sonra da fotoğraflarda yeniden odaklama imkanı verdiğ belirtilen kamera sistemi gösteriliyor.

HMD, bu telefona 5.99 inç, HDR10 destekli PureDisplay ekranı yerleştirecek gibi görünüyor. Ekranda yerleşik parmak izi okuyucusu da olacak. MySmartPrice, Nokia 9 PureView’ın Qualcomm Snapdragon 845 ile çalışacağını, 6 GB RAM ve 128 GB dahili hafıza barındıracağını söylüyor.

HMD geçen yılın başlarında PureView markasını Microsoft’tan satın almıştı. Bir önceki yıl da Zeiss ile iş ortaklığına giderek Android cihazlarında Nokia ve Zeiss markalarını bir araya getirmişti. Her ne kadar PureView markasını taşıyacak olsa da, yeni cihaz Nokia 808 veya Lumia 1020 modellerinde gördüğümüz görüntü örnekleme teknolojilerini barındırmayacak gibi görünüyor.

HMD’nin bu yeni cihazı ne zaman tanıtacağını bilmiyoruz. Ancak dedikodular cihazın şubat ayında düzenlenecek 2019 Mobil Dünya Kongresi yerine ocak ayı gibi daha erken bir zamanda tanıtılabileceğini işaret ediyor.

İLGİLİ HABERLER