Teknoloji

Nokia 9 PureView için beklenen duyuru yakında gelebilir

HMD Global, PureView markasının ticari haklarını geçtiğimiz ağustos ayında satın almıştı. Finli üretici, bu markayı sonunda ürünlerinde kullanmaya başlayacak gibi görünüyor. Henüz şirketten resmi bir açıklama gelmese de; ünlü duyumcu Roland Quandt’ın verdiği bilgiye göre, HMD’nin yeni amiral gemisi Nokia 9 PureView adını taşıyacak.

Seçilen isim, akıllı telefonun güçlü kamera özelliklerine sahip olacağının işaretini veriyor. Nokia uzun süre boyunca kamera yetenekleriyle öne çıkan telefonlarında PureView markasını kullanmıştı. Mevcut bilgilere göre, Nokia 9 şirketin portföyünde Nokia 808 PureView’in devamı gibi görünecek. Nokia 808, PureView kamera teknolojisinin kullanıldığı ilk cihaz olmuştu.

Nokia’nın beş arka kameraya sahip bir akıllı telefon üzerinde çalıştığına dair haberler bir süredir etrafta dolaşırken, akıllı telefonun prototipine ait olduğu belirtilen görüntüler de internete sızmıştı. Söz konusu telefonun Nokia 9 PureView olma ihtimali artık oldukça yüksek görünüyor.

Nokia 9 PureView ne zaman tanıtılacak?

Nokia 9 PureView için Roland Quandt “yakında duyurulacak” şeklinde bir ibare kullansa da, bu konuda henüz bir doğrulama gelmiş değil. Hatta bazı kaynaklara göre, HMD Global telefonun çıkışını 2019’a ertelemiş durumda. Telefonun çıkışı konusunda hangi iddianın doğru olduğunu görmek için biraz daha beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER