Teknoloji

Nokia 9 PureView’in takipçisi ağustos ayında tanıtılabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nokia 9 PureView henüz resmiyet kazanmış değil. Ancak akıllı telefonun halefiyle ilgili dedikodular şimdiden etrafta dolaşmaya başlamış durumda. Nokia markalı akıllı telefonların üreticisi HMD Global‘ın yılın üçüncü çeyreğinde piyasaya çıkacak 9 PureView takipçisi üzerinde çalışmaya bir süre önce başladığı söyleniyor.

Nokia PowerUser sitesinde yer alan habere göre, yeni nesil amiral gemisinin üzerine inşa edileceği özellikler belirlenmiş durumda. Akıllı telefonun arkasında da Nokia 9 PureView’de olması beklendiği gibi beş lensli bir kamera modülünün bulunacağı söyleniyor. HMD Global’ın kamerada hem donanımsal hem de yazılımsal bazı iyileştirmeler yapabileceği belirtiliyor. Cihazın ön panelinin ise 2019’un tasarım standartlarını yansıtacağı ve Nokia 9 PureView’de bulunacağı söylenen 18:9 panelin yerini ön kamera deliği bulunan 2K çözünürlüklü bir ekranın alacağı söyleniyor.

Nokia’nın 2019’daki ikinci amiral gemisinin kalbinde Qualcomm Snapdragon 855 yonga setinin bulunması öngörülüyor. 2019 model pek çok amiral gemisinde Snapdragon 855 olacağı için bu duruma çok da şaşırmamak gerekiyor. Bellek ve dahili depolama alanı kapasitesi ise bilinmezliğini koruyor. 5G desteğine sahip telefonun kutusundan saf Android 9 ile çıkması bekleniyor.

Nokia 9 PureView’in takipçisinin ağustos ayında tanıtılacağı söylense de, olası gecikmelerin çıkışı eylüle itebileceği belirtiliyor. Nokia 9 PureView içinse oklar şubat ayında Barselona’da gerçekleştirilecek 2019 Mobil Dünya Kongresi’ni işaret ediyor.

İLGİLİ HABERLER