Teknoloji

Nokia 9 PureView Snapdragon 845 ve Android 9 Pie ile gelebilir

nokia 9 pureview

Nokia 9 ile ilgili söylentilerin geçmişi oldukça eskiye dayanıyor. Akıllı telefonun çıkışına dair haberler, 2017’de etrafta dolaşmaya başlamıştı. Ancak Nokia markalı telefonların üreticisi HMD Global, Nokia 9 yerine Nokia 8 Sirocco’yu potansiyel kullanıcıların karşısına çıkarmıştı. Nokia 9 ile ilgili dedikodular ise bir süre sonra şekil değiştirmiş ve HMD Global’ın beş adet arka kameraya sahip telefonunu Nokia 9 PureView ismiyle piyasaya süreceği öne sürülmüştü.

Olympic” kod adıyla da anılan Nokia 9 PureView’e dair resmi olarak bilinenler hâlâ sınırlı. Ancak bir güncelleme sunucusu sayesinde cihaz hakkında bazı önemli bilgiler edinmek mümkün oluyor. Buna göre, akıllı telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 845 yonga seti bulunacak ve cihaz kutusundan Android 9 Pie yüklü olarak çıkacak.

Yine de, bu iddiaya temkinli yaklaşmak gerekiyor. Şimdiye kadar ortaya çıkan pek çok Nokia 9 sızıntısının aslında başka cihazlara ait olduğu anlaşılmıştı. Buna rağmen, son sızıntının biraz sıra dışı olduğu da söylenebilir.

Eğer bu iddia doğruysa, Nokia 9 PureView’in yarışa bir adım geriden başlayacağını söylemek yanlış olmayacaktır. Qualcomm en yeni amiral gemisi yonga seti Snapdragon 855’i geçtiğimiz hafta duyurmuştu. 2019’da piyasaya sürülecek üst segment Android telefonların büyük kısmının kalbinde Qualcomm Snapdragon 855 yonga seti bulunacak. Snapdragon 845’le rekabete girmenin Nokia 9 PureView’in şansını azaltması sürpriz olmayacaktır.

Nokia 9 PureView’in piyasaya çıkışındaki gecikmenin kaynağı olarak ise HMD Global’ın ürün şefi Juho Sarvikas gösteriliyor. Kaynaklar, normalde 2018’in aralık ayında piyasaya çıkması beklenen telefonun Sarvikas’ın kararı doğrultusunda daha ileri bir tarihte resmiyet kazanacağını belirtti.

Nokia 9 PureView için henüz HMD Global cephesinden somut bir işaret gelmiş değil. Ancak Snapdragon 845 iddiasının doğru çıkması durumunda telefonun piyasadaki şansının azalacağı rahatlıkla söylenebilir. Henüz üst segmentte tutunma sağlayamayan Nokia’nın Snapdragon 855 işlemcili rakiplerine karşı bir adım geride kalması da işleri zorlaştıracağa benziyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER