Teknoloji

Nokia yeni amiral gemisinin tanıtımı için büyük bir etkinlik planlıyor

nokia 9.3 pureview 7.3

Küresel koronavirüs salgını, pek çok büyük şirketi yeni telefon duyurularını ertelemek veya duyuru tarihini değiştirmek zorunda bıraktı. Nokia markalı telefonların üreticisi HMD Global’ın da bu şirketler arasında yer aldığı ve Nokia 9.3 PureView ve Nokia 7.3 cihazlarının tanıtım planlarını değiştirdiği söyleniyor.

Yeni bir sızıntı, HMD Global’ın değişen planlarına ışık tutuyor. İddiaya göre, şirket 2020’nin üçüncü çeyreği içinde büyük bir etkinlik düzenlemeyi planlıyor. Etkinlik tarihi için çeyreğin ikinci yarısının daha ağır bastığı söyleniyor. Bu da Nokia’nın yeni telefonlarıyla ağustosun sonlarında veya eylül ayında tanışabileceğimiz anlamına geliyor.

İşaret edilen dönem, IFA 2020 ile de örtüşüyor. Avrupa’nın en büyük tüketici elektroniği fuarı olan IFA, bu yıl 4-9 Eylül tarihleri arasında ve her zaman olduğu gibi Berlin’de gerçekleştirilecek. Ancak küresel koronavirüs salgını nedeniyle 2020’deki pek çok büyük etkinlik gibi IFA 2020’nin de iptal edilme ihtimali bulunuyor. Bu nedenle HMD Global’ın yeni telefonlarının tanıtımı için ayrı bir etkinlik gerçekleştirme olasılığı kuvvetleniyor.

Bu etkinliğin yıldınızının ise Nokia 9.3 PureView olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 865 işlemcinin bulunacağı belirtilirken, bu işlemcinin varlığı 5G desteğini de beraberinde getiriyor.

HMD Global’ın bu telefonun arka kamerasında Nokia 9 PureView’de kullandığı Light teknolojisinin yerine başka bir teknoloji kullanması bekleniyor. Şirketin ön kamerayı da ekranın içine veya açılır bir mekanizmaya yerleştirerek ön panelde “tam ekran” deneyimi sunabileceği belirtiliyor.

Nokia 9.3 PureView, bu etkinlikte HMD Global’ın tanıtacağı tek telefon olmayacağa benziyor. Şirketin Nokia 7.3 adını taşıması beklenen bir telefon daha tanıtacağı söylenirken, bu cihaza dair detaylar şu an için belirsizliğini koruyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER