Teknoloji

Nokia 9.3 PureView’in ekranı ve kamera sistemi hakkında yeni iddialar

nokia 9.3 pureview

Nokia 9.3 PureView, yılın üçüncü çeyreğinde tanıtılması beklenen telefonlar arasında yer alıyor. Henüz telefonun tanıtımına uzun bir süre var gibi görünse de, akıllı telefonun teknik özelliklerine dair dedikodu ve sızıntılar da şimdiden etrafta dolaşmaya başlamış durumda.

İddialara göre; Nokia 9.3 PureView’le HMD Global da 120Hz yenileme oranına sahip ekran sunan üreticiler arasına katılacak. Şirketin bunun için LCD mi yoksa OLED panel mi tercih edeceği henüz bilinmiyor. Ancak ön kameranın ekranın içine yerleştirilme ihtimali ve Nokia 9 serisinin geleneği, OLED’i daha güçlü bir seçenek hâline getiriyor.

HMD Global’ın Nokia 9.3 PureView’de kamera konusunda da bir değişikliğe gideceği ve aynı çözünürlükte kameralar yerine farklı bir yaklaşımı tercih edeceği söyleniyor. Akıllı telefonda ana kamera görevini Samsung’un ürettiği 108 megapiksel çözünürlüklü bir sensörün üstlenebileceği ve 64 megapiksel çözünürlüklü başka bir sensörün de sistemde yer alabileceği belirtiliyor.

HMD Global’ın telefon için 20, 24 ve 48 megapiksel sensörleri değerlendirdikten sonra 108 megapiksel sensörde karar kıldığı iddia ediliyor. Akıllı telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 965 işlemcinin bulunmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Nokia 9.3 PureView tanıtımı için oklar, ağustos ayının ikinci yarısını veya eylül ayını işaret ediyor. Çalışmaları Nokia 9.1 adıyla başlayan ve Nokia 9.2 olarak devam eden telefonun; dünyadaki mevcut sıkıntılar nedeniyle bir ertelemeye daha kurban gidip gitmeyeceği merak ediliyor.

İLGİLİ HABERLER