Teknoloji

Samsung Galaxy Tab S6 Lite tablet resmiyet kazandı

samsung galaxy tab s6 lite

Samsung Galaxy Tab S6 Lite hakkındaki işaretler bir süre önce gelmeye başlamıştı. Geçtiğimiz yaz tanıtılan Galaxy Tab S6’nın daha “mütevazı” özelliklere sahip versiyonu, sonunda resmiyet kazandı.

Tek parçalı metal bir kasaya sahip olan tablet, 10.4 inç büyüklüğünde bir LCD ekranla geliyor. Bu ekran, 2000 x 1200 piksel çözünürlük sunuyor. Orijinal Galaxy Tab S6’da 10.5 inç büyüklüğünde ve 2560 x 1600 piksel çözünürlüklü Super AMOLED ekran bulunuyordu. Orijinal modeldeki ekran içi parmak izi tarayıcısından da Lite versiyonda vazgeçildiği görülüyor.

Galaxy Tab S6 Lite’ın kalbinde maksimum hızı 2.3 GHz olan sekiz çekirdekli bir işlemci bulunuyor. Samsung bir isim vermese de, bu işlemcinin Exynos 9611 olma ihtimali bir hayli yüksek görünüyor.

samsung galaxy tab s6 lite

Galaxy Tab S6 Lite’ta işlemciye 4 GB RAM eşlik ediyor. Dahili depolama alanı içinse 64 ve 128 GB olmak üzere iki seçenek sunuluyor. MicroSD kart desteği sayesinde depolama alanının üstüne 1 TB daha eklemek mümkün. Orijinal Galaxy Tab S6 için 6 GB RAM ve 128 GB depolama alanı ile 8 GB RAM ve 256 GB depolama alanından oluşan yapılandırma seçenekleri bulunuyor.

Galaxy Tab S6 Lite kutusundan Android 10 işletim sistemiyle çıkıyor. Samsung’un One UI 2.0 kullanıcı arayüzü Android 10’u tamamlıyor. Koyu renk modu desteği sunan tablette Samsung Knox güvenlik özellikleri de mevcut. Android Pie veya üstü işletim sistemine sahip, RAM kapasitesi 3 GB veya üstünde olan bir Samsung telefona bağlandığında Galaxy Tab S6 Lite’ın gelen çağrıları veya mesajları yanıtlamakta kullanılması da mümkün oluyor.

Galaxy Tab S6 Lite’ın arkasında 8 megapiksel çözünürlüklü bir kamera bulunuyor. Telefonun önünde ise 5 megapiksellik bir kamera yer alıyor.

Samsung Galaxy Tab S6 Lite S Pen ile geliyor

Samsung Galaxy Tab S6 Lite, S Pen ile birlikte geliyor. Ayrıca satılacak olan Book Cover isimli kılıfta ise S Pen’in manyetik olarak yerleştirilebileceği bir yuva bulunuyor. Bluetooth 5.0, Wi-Fi ve LTE desteğine sahip olan tablette 3.5 mm. kulaklık jakı da mevcut. AKG imzalı hoparlörler taşıyan Galaxy Tab S6 Lite, Dolby Atmos desteğiyle de üst sınıf bir ses deneyimi vadediyor.

Galaxy Tab S6 Lite’a ihtiyaç duyduğu enerjiyi 7040 mAh kapasiteli pili sağlıyor. Bu pil USB-C girişi üzerinden dolduruluyor.

Samsung Galaxy Tab S6 Lite için Oxford Grisi, Şifon Pembesi ve Angora Mavisi adını taşıyan üç renk seçeneği sunuluyor. Samsung’un Endonezya’daki internet sitesinde görülen tabletin fiyatı ve piyasaya çıkış tarihi konusunda ise şimdilik ortada somut bir bilgi bulunmuyor.

İLGİLİ HABERLER