Teknoloji

Nokia 9.3 PureView çıkış tarihi için yeni iddia

nokia 9.3 pureview
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nokia 9.3 PureView, 7.3 ve 6.3 modellerinin 2020’nin üçüncü çeyreği içinde tanıtılacağı bir süredir konuşuluyordu. Daha önce çıkan haberlerde duyuru için çeyreğin sonları işaret edilse de, küresel koronavirüs salgını nedeniyle tanıtımın üçüncü çeyrek içinde yapılamayabileceği öne sürülüyor.

HMD Global’ın telefonların tanıtımını ve çıkışını dördüncü çeyreğin başlarına bırakabileceği iddia ediliyor. Ancak kesin kararın koronavirüs salgınının küresel tedarik zincirine olan etkisi görüldükten sonra verileceği belirtiliyor.

Nokia 7.3’ün 5G deneyimini uygun fiyat karşılığında sunacak bir cihaz olması bekleniyor. 4G uyumlu Nokia 6.3’ün kalbinde Qualcomm Snapdragon 670 veya 675 işlemcinin bulunacağı, telefonun dörtlü bir arka kamera sistemi taşıyacağı söyleniyor. HMD Global’ın işlemci konusunda tercihini Snapdragon 730’dan yana kullanabileceği de belirtiliyor.

HMD Global’ın bu etkinlikteki asıl yıldızı ise hiç kuşkusuz Nokia 9.3 PureView olacak. Uzun süredir beklenen amiral gemisi telefonda 120Hz yenileme hızına sahip ekranın ve 108 megapiksel çözünürlüklü ana kameraya sahip olacağı söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER